Pretraga

Ovo se zove inovativna metoda podučavanja: Učiteljica si ‘skinula kožu’ pa trećaše učila anatomiju

A- A+

U Hrvatskoj se često govori o inovativnim metodama prenošenja znanja, no nekako je zaključak da sve ovisi o motivaciji pojedinca, nastavnika u razredu. Pokazuje to i najnoviji primjer iz Španjolske. Učiteljica Verónica Duque (43) u posebnom outfitu, odijelu koje pokazuje unutarnje organe, na sebi je 15-godišnjacima pokazivala gdje je koji organ. Naravno, pojavili su se i kritičari ovakvog načina podučavanja…

foto: Twitter

Znajući kako je teško tako mladoj djeci vizualizirati položaj unutarnjih organa, pomislila sam da je vrijedno pokušati s nečim novim, rekla je Verónica Duque (43) za portal Bored Panda.

Izdvojeni članak

Pričaj mi matematičku priču: Inovativan MATHeatre u učionici povezuje matematiku sa svakodnevicom

Nakon 15 godina radnog iskustva, španjolska učiteljica razredne nastave shvatila je kolika je važnost inovativnih metoda podučavanja.

Učenicima trećeg razreda kojima trenutno predaje anatomiju je stoga odlučila pokazati na sebi. Naravno, nije bila gola, već je kožu sa sebe ‘skinula’ uz pomoć odjela koje pokazuje unutarnje organe.

Ovim inovativnim pristupom pohvalio se njezin suprug na svom Twitter profilu. Ustvrdio je kako je jako ponosan na svoju ženu te dodao da su djeca oduševljena.


A oduševljen je bio i veliki broj twitteraša koji su pohvalili njezinu ideju. No našlo se i kritičara.

Vijest je prenio i Sindikat Preporod na čijem su Facebook profilu hrvatski nastavnici (doduše samo nekoliko njih) izrazili negodovanje ovakvim pristupom.

– Načelo zornosti prisutno, ali vrlo neukusno. Djeluje kao gla i još takva skakuće. Znam ja i bez toga, … – bili su neki od komentara.

Što mislite o ovakvom pristupu? Recite nam u anketi: