Pretraga

Šokantno: Nisu imali pojma čiji kostur drže u učionici

A- A+

Kosturi u učionicama u kojima se odvija nastave biologije nisu nimalo čudna pojava, no jedan je takav u rumunjskoj školi izazvao totalni šok.

http://www.parentdish.co.uk

Posljednjih 50 godina učionicu biologije u školi Puchenni Mosneni na jugoistoku Rumunjske obogaćivao je pravi ljudski kostur. Ne bi to bilo ništa čudno da se ne radi o kosturu koji je šokirao zdravstvene dužnosnike.

Izdvojeni članak

E to je pravi ravnatelj: Digao kredit kako bi školovao siromašnu djecu i udomio ih u svojoj kući

Kostur bivšeg ravnatelja i učitelja škole

Naime, radilo se o posmrtnim ostacima bivšeg ravnatelja te škole, Alexandrua Grigorea Popescua. On je u školi radio od davne 1908. godine kao nastavnik biologije, i taj je posao nastavio punih 50 godina. Od svojeg cijelog radnog vijeka, 40 godina je proveo kao ravnatelj iste škole.

Priča se kako nikada nije propustio nijedno predavanje, a nakon njegove smrti u 60-im godinama 20.stoljeća, otkrilo se kako je u oporuci naveo kako želi da ni nakon smrti ne propusti niti jedan sat predmeta koji je poučavao.

Odlučili da u školi i ostane

Svoj je kostur tako dao školi da ga izloži u njemu najdražoj učionici, piše parentdish.co.uk. Tek nedavno za taj su slučaj saznali i zdravstveni dužnosnici u Rumunjskoj te su ga uklonili i pozvali inspekciju. Kada se utvrdilo da se zaista radi o ravnateljevim posmrtnim ostacima, šokirani su svejedno kostur odlučili vratiti u školu.