Pretraga

Stigla službena odluka Ministarstva: Početak polugodišta odgođen u čak 17 škola

A- A+

Iako se do četvrtka baratalo manjim brojkama, Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluke prema kojima se početak polugodišta odgađa u čak 17 škola na području Sisačko-moslavačke županije. U dijelu njih nastave neće biti do kraja mjeseca.

Ministar Radovan Fuchs
Foto: Screenshot HRT | Niamat Ullah; Unsplash | srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja ovog je petka donijelo dvije odluke o odgodi početka polugodišta u školama s područja koje je pogodio potres. Ukupno se nastava odgađa u 17 škola.

Prvom odlukom Ministarstvo je suglasno s odgodom početka polugodišta najdulje do 29. siječnja za devet škola čiji je osnivač Grad Sisak. Riječ je o OŠ Braće Ribar Sisak, OŠ Braće Bobetko Sisak, OŠ Sela, OŠ Ivana Kukuljevića Sisak, OŠ 22. lipnja Sisak, OŠ Viktorovac Sisak, OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, OŠ Galdovo Sisak i OŠ Ivana Antolčića Komarevo.

U drugoj odluci Ministarstvo je za još osam škola čiji je osnivač Sisačko-moslavačka županija odobrilo odgodu polugodišta do 25. siječnja. Tako je za tjedan dana odgođen je početak polugodišta u I. osnovnoj školi Petrinja, OŠ Mate Lovraka Petrinja, OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja, OŠ Ivan Goran Kovačić Gora, OŠ Jabukovac, OŠ Glina, OŠ Vladimir Nazor Topusko, Srednjoj školi Glina.

Obje odluke Ministarstva možete vidjeti OVDJE.

Izdvojeni članak

Gradonačelnica Siska: ‘Nemoguće je organizirati nastavu, mnogi učitelji su zatražili plaćeni dopust’

Prema riječima ministra Fuchsa, škole u kojima se odgađa početak polugodišta morat će nadoknaditi nastavu. Ministar je jučer rekao i kako postoji nekoliko varijanti na koji način se to može rješavati, od toga da je moguća nadoknada subotom, ali i produžetak školske godine.

Podsjetimo, još je jučer Grad Sisak priopćio kako nastavu neće biti moguće organizirati jer je značajan broj učitelja zatražio plaćeni dopust od 10 dana, kojeg je Vlada odobrila javnim službenicima s područja pogođenog potresom. Prema priopćenju Vlade, oko 460 đaka s područja pogođenog potresom nema pristup internetu, a oko 10%, odnosno nešto više od 1.400 učenika, nije više na tom području nego se nalaze negdje drugdje. Devet škola morat će se rušiti zbog oštećenja.

radovan fuchs, u pozadini učionica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap