Pretraga

Tata učenice prijetio nastavnici zbog ocjena, osuđen je: ‘Ti si tuko tako glupa da gluplja ne možeš biti’

A- A+

Šest mjeseci uvjetnog zatvora i obvezu da podmiri 1.000 kuna troškova kaznenog postupka dobio je 48-godišnjak koji je prijetio nastavnici. Bio je, naime, nezadovoljan ocjenama svog djeteta, a nastavnicu je, dakle prema Kaznenom zakonu službenu osobu, vrijeđao te joj prijetio mailom i telefonski.

Ilustracija: Unsplash/srednja.hr

Danica.hr piše kako je 48-godišnjak na sudu osuđen zbog ozbiljnih prijetnji koje je uputio nastavnici srednje škole na zagrebačkom području. Bio je nezadovoljan ocjenama svoje kćeri. Prvo je nastavnicu nazvao na mobitel, najprije joj rekavši da će ‘vidjeti što će joj napraviti’, a onda ju je i vrijeđao psovkama. Sve se odvilo u prosincu prošle godine, prenosi Danica.hr. Na pozivima nije stao; na službenu mail adresu nastavnice poslao novu poruku prijetnje i uvrede.

Izdvojeni članak

Nastavnici dobivaju status službene osobe: Napad na njih strože će se kažnjavati

– Ti si tuko tako glupa da gluplja ne možeš biti, a to što si napravila mom djetetu pamtit ćeš dok si živa, nije to još gotovo, napisao joj je, prenosi Danica.hr.

Isti izvor navodi kako su ove prijetnje nastavnicu prestrašile i osjećala je da joj je ugrožena sigurnost ‘jer je optuženi ozbiljno prijetio kakvim zlom da bi ustrašio ili uznemirio’. Također, otac učenice počinio je kazneno djelo prema službenoj osobi – od 2019. godine odgojno-obrazovni djelatnici dobili su taj status u Kaznenom zakonu te time i  pojačanu kaznenopravnu zaštitu. Otac učenice dobio je šest mjeseci uvjetnog zatvora uz obvezu da podmiri 1000 kuna troškova kaznenog postupka, a na odluku suda može se žaliti, prenosi Danica.hr.