Pretraga

Treba li nam domaćinstvo u školama ili to učenici moraju naučiti doma? Evo što ste nam rekli u anketi

A- A+

Prošlog tjedna pisali smo o Područnoj školi Bušetina pokraj Špišić Bukovice gdje je nastavnica Marina Medvecki uvela domaćinstvo kao izvannastavnu aktivnost. Stoga smo vas pitali u našoj anketi smatrate li da bi bilo dobro domaćinstvo vratiti natrag u škole kao predmet, evo što ste rekli.

Foto: PŠ Bušetina

Rezultati su danas u 15 sati pokazali da, od ukupno 1.155 ljudi koji su sudjelovali u anketi na pitanje ‘Treba li domaćinstvo vratiti u škole?’, njih 57,58 posto smatra da treba i to kao obavezni predmet jer je to djeci potrebno. Da učenicima treba domaćinstvo slaže se i 31 posto naših čitatelja, ali samo ako se uvede kao izborni predmet kako bi djeca mogla birati. Oni koji misle da je domaćinstvo nepotrebno u školama, njih 9,18 posto tvrdi kako bi djeca takve stvari koje se uče na domaćinstvu trebal anaučiti doma, a 2,25 posto čitatelja ne zna odgovor na naše anketno pitanje.

Zanimljivo je i da su nam učenici iz Istre, odnosno iz Osnovne škole Centar Pula, kod odgovora na pitanje koji bi izborni predmet voljeli imati da mogu birati, najčešće govorili da bi voljeli imati domaćinstvo.

– Voljela bih imati španjolski i/ili japanski jezik u školi te domaćinstvo u našoj školi, izjavila je učenica Ana.

Dakle, interes za domaćinstvo postoji, a nastavnicima koji bi htjeli uvesti domaćinstvo barem kroz izvannastavnu aktivnost, dostupan je i udžbenik čija je jedna od autorica i nastavnica Marina Medvecki.