Pretraga

Učenici predložili profesoricu za nagradu za životno djelo: ‘Pružila je znanje i motivaciju mnogima’

A- A+

Učenici požeške gimnazije istaknuli su se pokretanjem peticije kojom predlažu dodjelu nagrade za životno djelo Grada Požege svojoj profesorici Sanji Grabusin. Kako navode u otvorenom pismu, profesorica Grabusin posvetila je svoj život obrazovanju i usmjeravanju mnogih generacija učenika njihove gimnazije, potičući dodatni trud i zalaganje učenika. Njeno stručno znanje i angažman prepoznali su učenici, vjerujući da zaslužuje visoko priznanje za izuzetan doprinos obrazovanju.

Učenici Gimnazije Požega pokrenuli su peticiju i predložili Gradu Požegi da se profesorici matematike i informatike Sanji Grabusin dodijeli nagrada za životno djelo. Kako su napisali u pismu, profesorica Grabusin nesebično je posvetila svoj profesionalni život obrazovanju i usmjeravanju mnogih generacija učenika njihove požeške gimnazije. Učenici ističu kako je njezin angažman rezultirao ‘iznimnim postignućima učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima, kao i olimpijadama u znanju’.

Izdvojeni članak

Škola se emotivnim pismom oprostila od omiljene spremačice: ‘Teta Vera, nemojte nas zaboraviti’

– Profesorica Grabusin ističe se ne samo svojim stručnim znanjem već i predanim radom, motivacijom te poticanjem učenika na dodatni trud i zalaganje. Kroz dodatne sate nakon nastave i subotom, online mentorstvo, projekte i slične inicijative, pružila je znanje i motivaciju mnogima, oblikujući buduće generacije stručnjaka u području informatike i matematike koji sada rade u renomiranim globalnim tvrtkama, naveli su učenici u pismu Gradu.

Učenici su pismo zaključili napisavši kako ovom peticijom izražavaju podršku i prepoznavanje izuzetnog doprinosa profesorice Sanje Grabusin obrazovanju. Uvjereni su kako profesorica zaslužuje ovo visoko priznanje.