Pretraga

Vjeroučitelj dramatizira da su ga izbacili iz škole jer nije nosio masku: Pričali smo s ravnateljicom

A- A+

Trogirski vjeroučitelj na društvenim je mrežama izdramio jer su ga jučer udaljili s nastave. Razlog – nije htio nositi masku. Kontaktirali smo ravnateljicu škole koja nam je pojasnila što se dogodilo.

ssš blaž jurjev trogiranin

Srednja strukovna škola Blaž Jurjev Trogiranin, Trogir
Foto: Google Maps Street View Screenshot

Dušan Bešlić, vjeroučitelj iz Srednje strukovne škole Blaž Jurjev Trogiranin na društvenim je mrežama jučer objavio kako je udaljen s nastave jer nije htio nositi masku.

Kaže da je izbačen iz škole jer nije imao masku

U svojoj objavi navodi da ga je ravnateljica upozorila da mora nositi masku, što je odbio kao i prije jer, kako kaže, ‘ima svoje zdravstvene razloge’. Odradio je normalno treći školski sat, nakon čega je imao sat pauze. Tada ga je, navodi, ravnateljica pozvala i naredila mu da mora otići iz škole te da neće moći održati preostale sate.

– Pitao sam za razlog, a razlog je nenošenje maske. Tražio sam to napismeno i rečeno mi je da ću dobiti, ali da ne mogu ostati u školi. Sada sam doma. Što će biti vidjet ćemo. Eto počelo je. Nisam se nadao da će početi od mene, ali od nekuda mora. Svakako se preporučam u molitve, napisao je na društvenim mrežama.

Dodao je i kako ravnateljica, budući da se radi o vjeroučitelju, još mora kontaktirati i Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije.

https://www.facebook.com/dusan.beslic/posts/4505427542906496

‘Nije imao potvrdu da ne mora nositi masku’

Danas smo navode trogirskog vjeroučitelja odlučili provjeriti s ravnateljicom spomenute škole Karmen Sinanović. Kratko smo telefonski razgovarali, a ona nam je potvrdila da je već kontaktirala Katehetski ured. Otkrila nam je i još jedan detalj vezano za nenošenje maske u školi.

– Ne bih komentirala navode s društvenih mreža, mislim što komentirati? Kolega nije imao potvrdu da zbog zdravstvenih razloga ne mora nositi masku, kratko nam je rekla Sinanović.

Podsjetimo, prema najnovijim mjerama svi necijepljeni djelatnici u školama, pa tako i nastavnici, maske nose i u učionicama i u zajedničkim prostorima poput hodnika, zbornica ili školskih knjižnica. Izuzeti mogu biti samo na temelju specifičnog zdravstvenog razloga koji, ako je riječ o djelatniku, određuje izabrani liječnik obiteljske medicine. Detaljnije o najnovijim mjerama za škole pročitajte ovdje.