Pretraga

Zagrebačka škola pokrenula akciju: Malim Glinjanima žele kupiti bicikle, trebaju vašu pomoć

A- A+

Za 27 učenika iz poručnih škola kraj Gline zagrebačka Prva gimnazija želi kupiti bicikle, kacige i reflektirajuće prsluke. Prva će akciju provoditi kroz nekoliko aktivnosti, a nove bicikle malim Glinjanima žele dostaviti prije kraja školske godine, kako bi ih mogli voziti pod ljetnim praznicima.

ilustracija: Julian Hochgesang / Unsplash

– Humanitarna akcija Kap dobrote održava se u I. gimnaziji od davne 1994. godine. Kroz taj niz godina pomogli smo mnogim pojedincima u potrebi, ali i brojnim udrugama i školama. Prije nekoliko godina sredstva prikupljena u akciji smo počeli usmjeravati u Fond solidarnosti i Fond izvrsnosti kojima financiramo naše učenike, kažu iz Prve gimnazije. Ove su godine, međutim, pripremili nešto drugačiju akciju.

– U ovoj godini, punoj neizvjesnosti i teških događaja koji su nas zadesili odlučili smo pomoći stanovnicima Banovine koje je pogodio strašan potres u prosincu. Točnije – djeci iz okolice Gline. Radi se o školarcima koji pohađaju područne škole Maja i Viduševac. Za njih 27 želimo nabaviti komplet bicikl/kaciga/reflektirajući prsluk, sve kako bi lakše i brže (ali i sigurno!) dolazili do škole, poručuju iz gimnazije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sredstva će prikupljati putem nekoliko aktivnosti, što uključuje:

– kotizacije za sudjelovanje u sportskim aktivnostima (odbojkaški turnir i humanitarna utrka)

– prodaju jedinstvene majice s logom akcije

– prodaju odjeće s logom škole

– donacije dobrih ljudi.

Izdvojeni članak

Učenici pomažu obitelji iz Petrinje: U akciji im se pridružili Modrić, Boban i Duvnjak, a trebaju i vašu pomoć

Aktivnosti će, najavljuju iz Prve, trajati od 10. do 14. svibnja, a nove bicikle malim Glinjanima žele dostaviti prije kraja školske godine, kako bi ih mogli voziti pod ljetnim praznicima.

– Od srca pozivamo roditelje, bivše učenike, poznanike i sve prijatelje naše škole da nam se pridruže u ovogodišnjoj Kapi dobrote, zaključuju iz Prve.

Detalje njihove akcije možete pronaći na njihovim web-stranicama.