Pretraga

Na ovom studiju uči se sve o društvenim mrežama: ‘Kad im spomenete Facebook, pitaju vas što je to’

A- A+

Na Veleučilištu Bernays, društvene mreže nisu samo način za ubijanje dosade – one su alat koji studentima pomaže razviti karijeru. Više o tome kako studente uče o toj temi, ispričao nam je Ivan Pakozdi, prodekan za strateške projekte i suradnju s gospodarstvom na Bernaysu. Ugostili smo ga u sklopu video konferencije Brucoš 101 koju smo nedavno održali, a objasnio nam je kako mlađe generacije studenata neke društvene mreže, poput TikToka, koriste sasvim prirodno jer s njima odrastaju, dok su im druge potpuna nepoznanica.

Ivan Pakozdi, prodekan s Veleučilišta Edward Bernays u podcast studiju portala srednja.hr

S Veleučilišta Edward Bernays stigao nam je Ivan Pakozdi, prodekan za strateške projekte i suradnju s gospodarstvom | Foto: srednja.hr

I ove godine portal srednja.hr održao je online konferenciju Brucoš 101 koju su podržali i naši partneri sa Veleučilišta Edward Bernays. Njihov viši predavač i prodekan za strateške projekte i suradnju s gospodarstvom, Ivan Pakozdi, bio je i gost u našem studiju. Razgovarali smo o tome kako preživjeti prvu godinu studija, a jedna od tema koje smo se dotaknuli ticala se i društvenih mreža.

Izdvojeni članak
Ivan Pakozdi, prodekan s Veleučilišta Edward Bernays u podcast studiju portala srednja.hr

Prodekan s Veleučilišta Edward Bernays: Naši studenti tijekom studija dobiju ponudu za posao

 

 

Studentima su društvene mreže posve intuitivne, jer s njima su odrasli. No, za razliku od većine koja ih koristi poprilično ležerno, za ubijanje dosade, oni koji žele stvaranje na društvenim mrežama pretvoriti u karijeru, objasnio nam je prodekan, moraju imati nešto drugačiji pristup. Moraju biti osposobljeni strateški komunicirati, a sadržaj koji stvaraju mora imati svrhu.

– Što se tiče društvenih mreža, mi zaista percipiramo njihovu važnost. Bernaysov Centar za cjeloživotno obrazovanje naziva Bernays akademija je pokrenula Influencer akademiju i obrazovala prvu generaciju polaznika. Danas kreatori sadržaja na društvenim mrežama moraju znati strateški komunicirati i kreirati sadržaj koji služi nekoj svrsi. Zabava je jedan aspekt društvenih mreža, no tamo se stvara i poslovni sadržaj. To na Bernaysu isto tako radimo. To nam nije ključni naglasak, ali naši studenti u nastavi imaju i digitalni praktikum, a osim toga imaju i četiri do pet digitalnih kolegija, gdje uče od izrade web stranice do kreiranja sadržaja za društvene mreže. Cilj je mlade ljude osposobiti da pravilno, kritički koriste i te medije. To je onaj dio koji je studentima nekako najprirodniji. Oni su rođeni s time, bez TikToka i nekih društvenih mreža ni ne mogu. Zanimljivo je, ipak, kad im spomenete Facebook, pitaju vas što je to, ispričao je prodekan Pakozdi.

@srednja_hr Koje društvene mreže vi najčešće koristite? 😁 Na Bernaysu one nisu tabu tema, a o kojim još temama smo pričali na konferenciji Brucoš101, pogledajte na linku u opisu profila 👆 … #brucos101 #srednjahr #srednja #faks #bernays #edwardbernays #društvenemreže ♬ original sound – srednja_hr

Cijelo gostovanje prodekana Pakozdija na našoj konferenciji Brucoš 101 pogledajte u videu ispod.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD), Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Veleučilište Edward Bernays, Samsung, Coca-Cola HBC Adria i dm. U sklopu projekta smo nagradili najbolje projekte studentskih udruga, a proveli smo i istraživanje kojim smo doznali kako maturanti biraju studije. Neke sudionike istraživanja smo darovali Samsung Galaxy Z Flip4 mobitelom i poklon paketima partnera. Sve vijesti o projektu pratite kroz rubriku Brucoš, a često postavljanja pitanja pročitajte ovdje.