Pretraga

Nakon ovog faksa, studenti se brzo prilagode radnom mjestu: ‘To je za poslodavce idealna situacija’

Studentima koji su svoj studij završili na Veleučilištu Edward Bernays treba tri do šest mjeseci da se prilagode na radnom mjestu. Studentima inače, prema istraživanjima, treba i do godinu dana. Kazao je to Ivan Pakozdi, viši predavač i prodekan za strateške projekte i suradnju s gospodarstvom na Veleučilištu Edward Bernays koji je bio gost našeg online konferencije Brucoš 101.

veleučilište edward bernays, nova zgrada na Vukovarskoj

Veleučilište Edward Bernays se od lipnja 2022. nalazi na križanju Vukovarske ulice i Ulice Florijana Andrašeca
Foto: Veleučilište Bernays

I ove godine portal srednja.hr održao je online konferenciju Brucoš 101, a jedan od partnera bilo je i Veleučilište Edward Bernays. S tog nam je veleučilišta u goste došao Ivan Pakozdi, viši predavač i prodekan za strateške projekte i suradnju s gospodarstvom, a s njim smo razgovarali o tome kako preživjeti prvu godinu studija.

Izdvojeni članak
Ivan Pakozdi, prodekan s Veleučilišta Edward Bernays u podcast studiju portala srednja.hr

Prodekan s Veleučilišta Edward Bernays: Naši studenti tijekom studija dobiju ponudu za posao

‘Nakon Bernaysa, studentima treba manje da se asimiliraju na radnom mjestu’

U jednom smo se trenutku dotaknuli i pitanja prilagodbe studenata na radnom mjestu. Tu, kaže, Veleučilište Edward Bernays dosta dobro kotira.

– Istraživanja pokazuju da mladim ljudima koji dođu na posao treba godinu dana da se asimiliraju u tvrtku i nauče procese. Za poslodavca je tih godinu dana jako puno. Nakon Bernaysa, prema našim istraživanjima, studentima treba 3 do 6 mjeseci da se asimiliraju, što je više nego duplo kraće. To je za poslodavca idealna situacija jer dobiju gotove ljude s kojima brže mogu realizirati poslovne pothvate, rekao nam je Pakozdi.

@srednja_hr Svako novo radno mjesto je izazov, no poslodavci vole radnike koji se brzo asimiliraju. 😎 O čemu još je Ivan Pakozdi, prodekan s Veleučilišta Edward Bernays i jedan od gostiju ovogodišnje konferencije Brucoš101 pričao, pogledajte na linku u opisu profila 👆 . . . #brucos101 #srednjahr #bernays #edwardbernays #posao #fyp #foryoupage #brucos #faks ♬ original sound – srednja_hr

‘Naši studenti imaju dosta prakse’

Objasnio nam je i na koji način Veleučilište Edward Bernays osposobljava svoje studente u smislu prakse.

– Kako mi to osposobljavamo naše studente u smislu prakse? Dovoljan je podatak reći da na studijskim programima naši studenti imaju 540 sati obvezne prakse. Usto imaju brojne praktikume. To su kolegiji koji nemaju teorijske nastave, nego vježbe, caseve, izlaganja studenata, čak su i ispiti koncipirani na taj način. Ovo govorim za diplomski studij Upravljanje odnosima s javnošću. Na ostalim studijima koje nudi Bernays praksa ide od 300 do 420 sati, konkretno na prijediplomskom studiju Komunikacijski menadžment studenti imaju šest praktikuma, mišljenja je Pakozdi.

Kad se to sve zbroji, dobije se, veli nam, jedna dobra satnica praktične nastave koju studenti moraju odraditi da bi zadovoljili kriterije. Cijelo gostovanje prodekana Pakozdija na našoj konferenciji Brucoš 101 pogledajte u videu ispod.

Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD), Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Veleučilište Edward Bernays, Samsung, Coca-Cola HBC Adria i dm. U sklopu projekta smo nagradili najbolje projekte studentskih udruga, a proveli smo i istraživanje kojim smo doznali kako maturanti biraju studije. Neke sudionike istraživanja smo darovali Samsung Galaxy Z Flip4 mobitelom i poklon paketima partnera. Sve vijesti o projektu pratite kroz rubriku Brucoš, a često postavljanja pitanja pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap