Pretraga

Stručnjak otkrio najbolji način pripreme za maturu: ‘Moja neka postavka je svaki dan pomalo’

A- A+

Prodekan za strateške projekte i suradnju s gospodarstvom na Veleučilištu Edward Bernays, Ivan Pakozdi, gostovao je na našoj nedavno održanoj konferenciji Brucoš 101. Naš novinar Duje razgovarao je s njim o mnogočemu, a dotaknuli su se i priprema za maturu. Kako kaže Pakozdi, učenje je individualna stvar, no njegova je postavka – svaki dan pomalo.

Ivan Pakozdi, prodekan s Veleučilišta Edward Bernays u podcast studiju portala srednja.hr

S Veleučilišta Edward Bernays stigao nam je Ivan Pakozdi, prodekan za strateške projekte i suradnju s gospodarstvom
Foto: srednja.hr

Portal srednja.hr početkom lipnja održao je online konferenciju Brucoš 101, a jedan od partnera bilo je i Veleučilište Edward Bernays. Gost konferencije bio je i Ivan Pakozdi, viši predavač i prodekan za strateške projekte i suradnju s gospodarstvom, koji nam je otkrio nekoliko savjeta vezanih uz pripremu za državnu maturu.

On, naime, kaže da je učenje prije svega individualna stvar, no ono što je njemu uvijek pomagalo je – biti sistematičan. Drugim riječima, prije učenja potrebno je prikupiti svu moguću literaturu koja je potrebna. Tek nakon toga, potrebno je započeti učiti.

– Priprema je jako bitna. Kojim tempom i kako će pristupiti učenju, to je na svakome od njih. Moja neka postavka je svaki dan pomalo, izabrati predmete koji su vam potrebni i vidjeti u katalozima koji predmeti su bitni za fakultete, koja razina je bitne i temeljem toga se pripremati. Treba posvetiti najveću pažnju onim predmetima koji su nužni za upis željenog fakulteta, kaže Pakozdi.

@srednja_hr Matura nije bauk, kaže naš gost, Prodekan s Veleučilišta Edward Bernays Ivan Pakozdi, a o kojim još temama smo pričali na konferenciji Brucoš101, pogledajte na linku u opisu profila 👆 … #brucos101 #srednjahr #bernays #edwardbernays #faks #matura2023 #matura #maturanti ♬ original sound – srednja_hr

Cijelo gostovanje prodekana Pakozdija na našoj konferenciji Brucoš 101 pogledajte u videu ispod.

Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD), Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Veleučilište Edward Bernays, Samsung, Coca-Cola HBC Adria i dm. U sklopu projekta smo nagradili najbolje projekte studentskih udruga, a proveli smo i istraživanje kojim smo doznali kako maturanti biraju studije. Neke sudionike istraživanja smo darovali Samsung Galaxy Z Flip4 mobitelom i poklon paketima partnera. Sve vijesti o projektu pratite kroz rubriku Brucoš, a često postavljanja pitanja pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap