Pretraga

Muče te prištevi? Onda je ovaj besplatni događaj baš za tebe

A- A+

Iako se osobama koje nemaju akne njihova pojava može činiti kao banalan problem, onima koji pate od akni ta dermatološka bolest ozbiljno može utjecati na kvalitetu života. Za sve koje muči ovaj zdravstveni problem Grad Zagreb organizirao je edukativni trodnevni događaj.

Screenshot: YouTube

U cilju edukacije mladih i senzibiliziranja njihovih roditelja u Zagrebu će se održati će se Acna Days 16., 17. i 18. prosinca 2019. od 16:00 do 20:00 sati, u Centru za zdravlje mladih, Heinzelova 62a i u prostorijama udruge Zdravi pod suncem, Ilica 48.

Izdvojeni članak

27 stvari koje razumiju samo prištavi ljudi

– Ovom akcijom želimo najaviti novi zdravstveni sadržaj u Centru za zdravlje mladih od sljedeće godine, gdje će mladi moći dobiti uslugu prvog pregleda i dermatološkog savjetovanja o problemu kože.  Tom prilikom mladi će se moći educirati o aknama i mogućnosti liječenja te potaknuti na što raniji odlazak dermatologu, a time i raniji početak liječenja. Akne su najčešća dermatološka bolest u pubertetu i adolescenciji. Zakašnjelo i nepravilno liječenje akni može dovesti do pojave ožiljaka i ostaviti značajne posljedice na kvalitetu života i samopouzdanje, stoga projekt omogućava mladima da brzo dođu do dermatologa i da na vrijeme započnu liječenje, stoji u opisu ovog događaja.

Ovo besplatno dermatološko savjetovanje provodi se u sklopu projekta Acne STOP u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože „Zdravi pod suncem“ i Doma zdravlja Zagreb Istok – Centar za zdravlje mladih u suradnji s La Roche-Posay.

Nove pojedinosti o ovom događaju pratite na Facebook eventu.