Pretraga

Prijave na natječaj za najbolje školske eko-projekte traju još kratko: Dijelimo vrijedne nagrade

A- A+

Natječaj ekoLucija 101 kojim nagrađujemo škole ekoLucionare, one koji predvode u obrazovanju svojih učenika po pitanjima održivosti, uskoro se zatvara. Eko-projekte svojih škola prijavite do 13. svibnja u 23:59 sati. Nagradit ćemo najbolje projekte u pet kategorija, a proglasit ćemo i pobjednike u ukupnom poretku koji osvajaju Hexapod robote.

Foto: srednja.hr

Znamo da nastavnici ulažu puno truda kako bi svojeučenike obrazovali o važnosti stvaranja održivog svijeta, no o njihovim aktivnostima javnost često ne dobije priliku čuti. Zato smo i ove godine pokrenuli natječaj ekoLucija 101 kojim nagrađujemo najbolje eko-projekte škola iz cijele Hrvatske.

Prijaviti se mogu svi eko-projekti provedeni u 2023. godini. Svoje projekte možete prijaviti u pet kategorija: školski vrtovi, recikliranje i odvajanje otpada, edukacije učenika, ekologija i promet te zdrava prehrana. Moguće je prijaviti više projekata, a u tom slučaju prijavu je potrebno ispuniti za s vaki projekt kojeg prijavljujete.

Na natječaj se prijavite ispunjavanjem obrasca koji je dostupan ovdje. Potrebno je kratko opisati projekt i priložiti nekoliko fotografija, a možete nam poslati i videa ili dokumente kojima nam dajete više informacija o vašim aktivnostima. Rok za prijavu je 13. svibanj u 23:59 sati, a pobjednike ćemo objaviti na portalu srednja.hr.

Izdvojeni članak
ekolucija 101 natječaj

Nagrađujemo najbolje eko-projekte škola: Pogledajte prijašnje pobjednike natjecanja

Prijave traju još kratko

O pobjednicima odlučuje žiri sastavljen od partnera natjecanja i članova redakcije portala srednja.hr. Najbolje projekte u svakoj od pet kategorija nagradit ćemo poklon paketima partnera i posebnim plaketama.

Uz to, najbolji projekti u ukupnom poretku, jedan projekt osnovne i jedan srednje škole, bit će proglašeni pobjednicima natječaja. Uz plakete za pobjednike, osigurali smo im i po jedan Hexapod, edukativni robot kojeg je omogućila tvrtka Stemi.

Hexapodi uvode robotiku u vaše učionice, a uz njih se dobije i sav potreban hardware i software. Uz to, dobit ćete i pristup edukacijskoj platformi Stemi Lab na kojoj se nalaze svi nastavni materijali za izvođenje robotike, ali i dodatni besplatni STEM materijali.

Odgovore na sva pitanja oko natječaja pronađite ovdje, a o prijašnjim pobjednicima natječaja možete pročitati ovdje. Osim natječaja, na Dan planeta Zemlje, 22. travnja, smo održali i online konferenciju.

Ugostili smo stručnjake s kojima smo razgovarati o održivosti, kao i prošlogodišnje pobjednike natječaja u kategoriji srednjih škola. Konferenciju u cijelosti pogledajte ispod.


Projekt ekoLucija 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA),  Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) iz Zagreba i Stemi. Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti. 

U sklopu projekta smo otvorili natječaj kojim nagrađujemo najbolje eko-projekte škola u Hrvatskoj. Odgovore na često postavljana pitanja o natječaju pročitajte ovdje, a prijavite se ispunjavanjem ovog obrasca

EU emblem

Pravilnik natječaja ‘ekoLucija 101’ pročitajte ispod.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab