Pretraga

Australac u 97. godini postao najstariji diplomac na svijetu!

A- A+

Australac Allan Stewart postao je najstariji diplomac na svijetu završivši medicinski fakultet u 97. godini života. Ovo mu je četvrta diploma, a u Guinnessovoj knjizi rekorda prvi se put našao 2006. kada je diplomirao pravo.

Čovjek uči cijeli život, tvrdi stara narodna poslovica, a Australac Allan Stewart shvatio ju je doslovno. Ovaj 97-godišnji gospodin rođen još davne 1915. upisao se u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji diplomac na svijetu završivši medicinu na Southren Cross Universityju.

Dosada ga dovela do rekorda

Umirovljenom stomatologu je ovo već četvrta diploma, a u knjigu rekorda upisao još 2006. u istoj kategoriji kada je diplomirao pravo.

– Sada je vrijeme da spremim svoju kapu i togu. Kazao sam to i nakon svoje prve diplome, ali bilo mi je dosadno, otkrio je ovaj vitalni starčić neposredno prije promocije.

Izdvojeni članak

Namjerno vječni student: Ima 72 godine i 29 diploma

Njegova akademska karijera započela je još krajem 30-ih godina prošlog stoljeća, piše Inqurer. Inače, po struci stomatolog još za radnoga vijeka je doktorirao stomatološku kirurgiju, a kada je ušao u 90-e počeo je studirati kako bi održao intelektualnu živosti i pamćenje.

‘Bojao sam se da će mi nestati vremena’

Stewart je studij medicine završio godinu i pol prije roka.

– Bojao sam se kako neću imati dovoljno vremena pa sam se trudio. Izgleda da ipak nije trebalo žuriti, kazao je.

Iako već u poznim godinama neobični Australac još uvijek nije siguran je li mu ovo posljednja diploma, jer kako sam kaže, sada živi jedan po jedan dan. Tko zna možda nas za nekoliko godina iznenadi novim akademskim rekordom.