Pretraga

Bandić obećao nove prostorije i financijska sredstva Pravnoj klinici Pravnog fakulteta

A- A+

Pravna klinika će od Grada Zagreba dobiti financijska sredstva i nove prostorije, obećao je to gradonačelnik Milan Bandić danas predstavnicima Pravnog fakulteta. Ako sve bude po planu PK bi trebala nove prostorije dobiti do proljeća, a financijska sredstva će se namaknuti rebalansom proračuna.

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, danas je obećao Pravnoj klinici Pravnog fakulteta znatnija financijska sredstva te novi prostor. Ustanovi koja pruža besplatnu pravnu pomoć građanima novac će biti osiguran rebalansom gradskog proračuna.
Pravna klinika posebna je jedinica zagrebačkog Pravnog fakulteta gdje volontiraju studenti viših godina studija te pružaju besplatnu pomoć građanima koji zbog lošijeg imovinskog statusa.

– Vi ulijevate nadu da ćemo imati zdraviju, pravedniju i humaniju Hrvatsku, pa je to najmanje što vam Grad Zagreb može dati, rekao je Bandić i najavio da će ovoj ustanovi dati nove prostorije u roku od tri mjeseca.

Izdvojeni članak

Studenti Prava rješavaju građanima zakonske probleme potpuno besplatno

U klinici volontira čak 117 studenata, a njezin voditelj, profesor Alan Uzelac, ističe kako se ova ustanova tijekom dvije godine razvila u jednog od najvećih pružatelja besplatne pravne pomoći u državi. Naime, studenti su pomogli u više od dvije tisuće slučajeva, a dali su i tri tisuće pravnih mišljenja.

Mladi pravnici su dostupni svakog radnog dana u Tkalčićevoj 48-50, a građani se za pomoć mogu obratiti i telefonski.