Pretraga

Na ovu večeru u menzi mogle su ući samo studentice: ‘Voljele bismo ovakvu svaki tjedan’

A- A+

Ove godine 8. ožujka studentice Sveučilišta u Splitu imale su menzu rezerviranu samo za sebe. Studentski centar Split u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta organizirao je svečanu večeru povodom Međunarodnog dana žena za 300 studentica. Večera uz iksicu koštala je sedam eura, a uključivala je predjelo, glavno jelo i deserta. Studentice su uz večeru imale i glazbu uživo uz koju se i zaplesalo.

Dan žena u studentskoj menzi SPlit studentice plešu disko kugla

Dan žena na Kampusu 2024. | Foto: Jakov Matić, Studentski centar Split

Da se studentice iz Splita pita, večere poput one koja je za njih organizirana za Međunarodni dan žena u studentskoj menzi, trebale bi se organizirati svaki tjedan. U suradnji Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu i Studentskog centra 8. ožujka organizirana je posebna večera koja je bila rezervirana samo za studentice, odnosno njih 300.

U studentskom restoranu Kampus večera je po studentici uz iksicu koštala sedam eura, a uključivala je tri slijeda. Studentice su mogle birati od poljičkog soparnika, pršuta, sira, paštete od tune, paštete od slanutka ili salate od piletine za predjelo do crnog rižota, telećeg rižota, istarskih fuža s tartufima ili njoka s kozicama za glavno jelo. Nakon jela se i zaplesalo uz živu glazbu.

– Apsolutno sve mi se je svidjelo na ovako prekrasnoj večeri. Od hrane, benda, ambijenta, ugođaja, posluge do novih cura koje smo upoznale! Bila sam s tri prijateljice i sve smo oduševljene i zahvalne što je nešto ovakvo organizirano u našu čast. Da se nas pita, mi bismo voljele da se ovakve večere organiziraju svaki tjedan, rekla je Antea Jerčić, studentica diplomskog studija fakulteta Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Druge studentice također su bile zadovoljne večerom, ali i ambijentom koji je uključivao okrugle stolove, lampice, svijeće i specijalnu rasvjetu što je uključivalo i disko kuglu.

– Atmosfera je bila opuštena, s puno smijeha i dobrih razgovora. Sve smo se osjećale kao doma i upravo je to doprinijelo nezaboravnom iskustvu, komentirala je Jelena Bilobrk, također studentica Ekonomskog fakulteta u Splitu.