Pretraga

Dekan FER-a kandidat za novog rektora u tehničkom području

A- A+

S tehničkih fakulteta samo je dekan FER-a Nedjeljko Perić iskazao želju za pozicijom rektora zagrebačkog Sveučilišta. Vijeće tehničkog područja je 17. veljače nakon kratkog izlaganja programa s 36 potvrdnih glasova dalo svoju potporu spomenutom kandidatu.

Foto: srednja.hr

S obzirom da se bliži izbor novog rektora Sveučilišta u Zagrebu koji će zamijeniti Aleksa Bjeliša, vijeća na svim područima glasovanjem odlučuju kojeg će kandidata podržati. Nakon što smo objavili da je u društveno-humanističkom području izglasan Damir Boras, kontaktirali smo Vijeće tehničkog područja kako bi doznali kome su oni iskazali svoju naklonost.

Izdvojeni članak

Bivši dekan zagrebačkog Prava neće se kandidirati za novog rektora

Perić se jedini prijavio na utruku za rektorsku fotelju

Na zagrebačkom Sveučilištu Vijeće tehničkog područja sastoji se od 51 člana biračkog tijela, a na poziciji predsjednika nalazi se Adrijan Barić, profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Stoga smo ga kontaktirali da nas uputi na kandidata kojemu su dali najveći broj glasova.

– Vijeće tehničkog područja  primilo je prijavu samo jednog kandidata za novog rektora Sveučilišta u Zagrebu. To je bila kandidatura prof. dr. sc. Nedjeljak Perića, trenutnog dekana Fakulteta elektrotehnike i računarstva, napisao nam je Barić.

Izdvojeni članak

Upoznajte kandidate koji će se boriti za fotelju rektora Sveučilišta u Splitu

Vijeće s 36 glasova prihvatilo program dekana FER-a

Dekan FER-a svoj je program iznio na redovitoj sjednici VTP-a 17. veljače na kojoj je sudjelovalo 44 članova Vijeća. Nakon Perićeva kratkog predavanja uslijedilo je glasovanje, a kako predsjednik Vijeća tvrdi, 36 članova je bilo za te 8 protiv.

Ako Nedjeljko Perić pobjedi na nadolazećem izboru za Bjeliševa nasljednika, čelnikom zagrebačkog Sveučilišta postat će kandidat iz tehničkog područja koje u povijesti Sveučilišta nije pri vrhu gledajući broj rektora.