Pretraga

Djeca ministra s prihodima od 17.300 kuna dobila stipendiju za studente slabijeg imovinskog stanja

A- A+

Državna stipendija Ministarstva znanosti i obrazovanja dodjeljuje se studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa, čiji prihodi po članu obitelji mjesečno ne prelaze 65% proračunske osnovice, odnosno 2.161,90 kuna. S obzirom na gospodarske prilike u Hrvatskoj, studenti s prihodima po članu kućanstva od oko 1.800 kuna prijašnjih se godina nisu ni pokušavali prijaviti za ovu stipendiju, budući da su znali da ne postoje šanse da ju dobiju. No, stipendiju je prošle godine primalo troje djece ministra unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Darinka Mihaljevića, čiji prihodi kućanstva iznose oko 17.300 kuna.

MZO foto:srednja.hr

Na natječaj za državnu stipendiju za studente slabijeg imovinskog stanja Ministarstva znanosti i obrazovanja u prošloj se akademskoj godini javilo se troje djece ministra unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinka Mihaljevića, piše Žurnal.info. Ivica Mihaljević, Nikolina Mihaljević i Zvonimir Mihaljević, djeca ministra Mihaljevića, našla su se na rang listi studenata s prebivalištem u RH.

Izdvojeni članak

Raspisan natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za ovu akademsku godinu

Prijavili su se u E kategoriju za državne stipendije koju čine ‘redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijeg socio-ekonomskog statusa‘, i na natječaju su ostvarili ukupno 2.250 bodova. Time u prošloj akademskoj godini ostvaruju pravo na ovu stipendiju od 1.200 kuna.

Kako piše Žurnal.info, plaća ministra MUP-a Kantona 10 iznosi 2.950 maraka, a uz naknade za rad u komisijama, plaću supruge koja radi u Upravi za neizravno oporezivanje od 1.500 maraka – ukupni su prihodi njihova kućanstva 4.500 maraka, što je oko 17.300 kuna. Spomenuti portal navodi i kako su mladi Mihaljevići u svojim aplikacijama naveli su da su slabijeg imovinskog statusa i da primaju približno 900 KM mjesečno.

Kada su novinari kontaktirali ministra Mihaljevića i pitali ga zna li da su njegova djeca na listi dobitnika ove stipendije, on im je odgovorio:

– Hvala Bogu da jesu na listi, kazao je Mihaljević.

Na dodatno pitanje kako su se našli na listi dobitnika stipendije za studente slabijeg imovinskog stanja kazao je da o tome ništa ne zna, a na pitanje o visini ministarske plaće novinarima je naredio da njega i njegovu obitelj ostave na miru.

Spomenimo za kraj kako MZO ove godine dodjeljuje duplo više, 10.000 stipendija studentima slabijeg imovinskog stanja, a kako se prijaviti i koji su uvjeti natječaja možete doznati na ovoj poveznici.