Pretraga

Dobra prilika za studente: Drugo najveće Sveučilište u Hrvatskoj dijeli 125 stipendija po 9.600 kuna

A- A+

Sukladno odredbama nedavno donesenog Pravilnika o dodjeli stipendije studentima, Sveučilište u Splitu raspisalo je natječaj za dodjelu 125 stipendija svojim studentima za akademsku godinu 2017./2018.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

Stipendije splitskog Sveučilišta dodjeljuju se u dvije kategorije: studentima prvih godina preddiplomskih i integriranih studija te studentima viših godina koji su u svakoj godini dosadašnjih studija ostvarili najmanje 60 ECTS-a (ne računajući fakultativne kolegije) i studentima prve godine diplomskih studija koji su preddiplomski završili u predviđenom roku.

Izdvojeni članak
novac kuna

Odgođeno pomicanje rang lista dobitnika državnih stipendija: No, imamo informaciju kad će se to dogoditi

Za brucoše je primarni kriteriji, stoji u Pravilniku, ukupan broj bodova koji je relevantan za upis na studij koji student studira objavljen pri Središnjem prijavnom uredu, a sekundarni bodovi ostvareni na državnoj maturi. Za studente viših godina primarni kriterij je prosjek ocjena u dosadašnjem studiranju, a sekundarni kriteriji su da je student dobitnik rektorove ili dekanove nagrade, visina razine studija i godine studijskog programa te demonstratura.

Stipendije splitskog Sveučilišta dodjeljuju se za razdoblje od 1. listopada 2017. do 30. rujna 2018., a ukupni godišnji iznos stipendije po studentu iznosi 9.600 kuna, odnosno 800 kuna mjesečno.

Prijave na ovaj natječaj podnose se do zaključno 19. siječnja 2018. godine i to osobno ili preporučenom poštom, na adresu: Sveučilište u Splitu, Poljička cesta 35, 21000 Split, Služba protokola, na posebnom obrascu, uz pripadajuću dokumentaciju. Dokumentaciju koju je potrebno priložiti na natječaju možete vidjeti u dokumentu koji slijedi, a sa Sveučilišta poručuju kako se prijave s nepotpunom i izvan roka poslanom dokumentacijom neće razmatrati.

Odluka o tome tko su dobitnici ove stipendije bit će objavljena 5. veljače 2018. godine.

[scribd id=367943763 key=key-TCUEbACkcXewFENEJKY7 mode=scroll]

[scribd id=367943785 key=key-faPW8TGSwyBNtn2nuIXt mode=scroll]