Pretraga

Dobre vijesti za studente: Uskoro se otvara menza bez koje su ostali prije nekoliko mjeseci

A- A+

Koprivnički studenti mjesecima su bili bez jedne od ključnih stavki iz studentskog standarda – studentske prehrane. Nakon što je KTC odustao od pružanja usluge tople prehrane zbog neisplativosti pripreme obroka, na nekoliko novih natječaja Sveučilišta Sjever nije se javljao nitko. Sada je na treći natječaj konačno pristigla jedna ponuda pa će prema svemu sudeći ova priča imati pozitivan epilog i studenti će ponovno moći ‘peglati’ iksice.

Foto: Marta Matković|srednja.hr

ePodravina.hr donosi lijepu vijest za koprivničke studente – na treći natječaj Sveučilišta Sjever za preuzimanje studentske menze pristigla jedna ponuda i to koprivničkog ugostiteljskog objekta Katarza.

– Problem je riješen i menza će uskoro biti otvorena, rekao je Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica na Sveučilištu Sjever, prenosi ePodravina.

Kako smo ranije izvještavali, tamošnji studenti od početka ove akademske godine nemaju menzu. KTC, koji je bio pružatelj usluge tople prehrane je u lipnju poslao dopis Sveučilištu Sjever da od 1. kolovoza više neće produžiti suradnju jer im se ne isplati pripremati obroke čija priprema košta više od cijene po kojoj prodaju obrok. No, na prva dva raspisana natječaja za novog pružatelja usluge – nije se javio nitko. Treći je protekao uspješnije.

Izdvojeni članak

Studenti i dalje bez menze: Ponovno se nitko nije javio na natječaj, sveučilište raspisalo novi

Kako je za ePodravina.hr rekao Tihomir Kišiček, vlasnik restorana Katarza, sada je pred njima procedura rješavanja minimalnih tehničkih uvjeta za pokretanje studentskog restorana. Ponudu jela definira Ministarstvo, a studentima će se nuditi dvije do tri vrste obroka dnevno.

– Vidjet ćemo što ćemo s kafićem. Ima još otvorenih pitanja što moramo, što ne, teško je u kratkom roku sve staviti u pogon. Važno da za početak provedemo ono najosnovnije, neki raniji ručak, odnosno gablec od 9 ujutro i kasna večera oko 17-18 sati, najavljuju iz Katarze, prenosi ePodravina.hr.