Pretraga

Studenti i dalje bez menze: Ponovno se nitko nije javio na natječaj, sveučilište raspisalo novi

A- A+

Koprivnički studenti i dalje nemaju menzu. Nakon što je KTC odustao od pružanja usluge tople prehrane, na prvi natječaj za novog pružatelja – nitko nije javio. Pa je Sveučilište raspisalo novi na koji se, do 15. studenog do kada je trajao, ponovno nije javio nitko. Sada je u tijeku još jedan, novi natječaj.

Foto: srednja.hr

‘Nadamo se da će se netko javiti na natječaj te da će uskoro restoran studentske prehrane proraditi’ – tako su nam početkom studenog na upit o drugom natječaju za pružatelja usluge tople prehrane rekli sa Sveučilišta Sjever.

Ni na drugi natječaj nije se javio nitko

Naime, tamošnji studenti od ove akademske godine nemaju menzu. KTC, koji je bio pružatelj usluge tople prehrane je u lipnju poslao dopis Sveučilištu Sjever da od 1. kolovoza više neće produžiti suradnju jer im se ne isplati pripremati obroke čija priprema košta više od cijene po kojoj prodaju obrok. No, na dva dosad raspisana natječaja za novog pružatelja usluge, od kojih je spomenuti drugi bio otvoren do 15. studenog – nije se javio nitko. Sveučilište je sada raspisalo novi.

– Kao što ste i sami napisali, na prošli natječaj se, nažalost, nitko nije javio. Međutim, kako je nakon završenog natječaja pokazan određeni interes, raspisan je novi natječaj koji traje osam dana – do 2. prosinca. Sveučilište Sjever poduzelo je sve aktivnosti kako bi se pronašlo najbolje rješenje te se nadamo se da će biti ponuditelja na ovom natječaju i da će menza u najkraćem roku ponovno početi raditi, odgovorili su u petak na naš upit sa Sveučilišta Sjever.

Izdvojeni članak

Studenti u ovom gradu mogli bi ponovno dobiti menzu: Sve će se znati sljedeći tjedan

Plenković obećao da će problem biti riješen

Podsjetimo, menza u Sveučilišnom centru Koprivnica otvorena je u rujnu 2019. godine, nakon mnogih odgađanja i žalbi studenata koji nisu imali gdje jesti po subvencioniranim cijenama. Tri godine nakon službenog otvaranja zatvorila je svoja vrata, budući da je KTC odustao od pružanja usluge.

Studenti, koje je ovo najviše pogodilo jer sada nemaju prehranu po subvencioniranoj, studentskoj cijeni, prvo su bili upućeni da se žale Ministarstvu. Nakon mjesec dana i mnogobrojnih žalbi studenata, koprivnički je Kampus obišao premijer Andrej Plenković koji je obećao da će pitanje menze riješeno i da će Ministarstvo znanosti i obrazovanja pomoći dodatnim sredstvima te da će se organizirati prehrana za studente. Kakav će biti epilog ove priče, bit će poznato u prosincu, kada završi još jedan natječaj za pružatelja usluge tople prehrane.