Pretraga

Dr.sc. Miroslav Škoro postaje profesor: Provjerite hoće li vam predavati

A- A+

Nakon što je krajem 2017. godine doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, poznati glazbenik Miroslav Škoro sada je postao profesor ekonomije. Predavat će kolegij Uvod u ekonomiju na diplomskom studiju ekonomije na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin. Novi profesor Sveučilišta Sjever smatra kako je naš sustav obrazovanja prepun teoretiziranja i učenja napamet te kako je premalo prakse i usvajanja znanja s razumijevanjem, a drugačiji pristup nastavi moći će primjenjivati sa svojom prvom generacijom studenata u Varaždinu. Na Sveučilištu Sjever ne kriju zadovoljstvo novom profesorskom akvizicijom.

Popularni hrvatski glazbenik dr. sc. Miroslav Škoro, nakon što je 2017. doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, upravo je postao suradnik na kolegiju Uvod u ekonomiju na diplomskom studiju ekonomije na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin.

– Velika mi je čast što sam dobio ovu priliku i zahvaljujem Sveučilištu Sjever na pozivu. Obrazujući se cijeli život u različitim školama, u raznim zemljama, pa i kontinentima, zaključio sam da je naš sustav obrazovanja počesto postavljen na način koji je pomalo neobičan i staromodan. Mnogo je teoretiziranja i učenja napamet, a premalo prakse i usvajanja znanja s razumijevanjem. Za mene je neuspjeh učenika poraz učitelja. Iako se nisam školovao do razine na kojoj sam sada želeći raditi u obrazovnom sustavu, mislim da svojim iskustvom i usvojenim znanjima i vještinama mogu pomoći budućim učenicima da napuste školske klupe s usvojenim praktičnim i aplikabilnim znanjima – istaknuo je Škoro koji trenutačno ima pune ruke posla jer uz brojne obaveze nastupa i u HTV-ovu showu ‘Zvijezde pjevaju’ kao jedan od članova žirija.

Izdvojeni članak

Doktorirao tamburaš! Miroslav Škoro sada je doktor znanosti, a pogodite koja mu je bila tema doktorata

I na Sveučilištu Sjever ne kriju zadovoljstvo što će njihovi studenti imati mogućnost iz prve ruke učiti od iskusnoga glazbenika, koji godinama vodi i uspješnu poslovnu karijeru – od generalnog direktora izdavačkih kuća do konzula Republike Hrvatske, a u novije vrijeme i vinara.

– Sveučilište Sjever se ubrzano razvija. Uvedeni su novi studijski programi u različitim područjima znanosti. Na Odjelu za ekonomiju, uz preddiplomski stručni studij Poslovne ekonomije sa smjerovima Međunarodna trgovina i Turizam, pokrenuli smo ove godine specijalistički poslijediplomski studij Poduzetništvo i EU fondovi. Cijeneći iznimno profesionalno, tako i znanstveno iskustvo dr. sc. Miroslava Škore – u umjetnosti, poduzetništvu i industriji zabave te specifičan istraživački interes u području prava intelektualnog vlasništva, što je u globaliziranom svijetu temelj rasta gospodarstva, uvjereni smo da će dr. sc. Miroslav Škoro obogatiti Odjel za ekonomiju te bogata iskustva i znanja dugo prenositi generacijama studenata na Sveučilištu Sjever – istaknuo je izv. prof. dr. sc. Ante Rončević, pročelnik Odjela za ekonomiju Sveučilišta Sjever, gdje upravo traju upisi na diplomske studije Poslovna ekonomija i Odnosi s javnostima u Sveučilišnom centru Varaždin.

Dodao je i kako će u novoj ekonomiji preživjeti samo oni koji budu znali ostati ukorak s novim tehnološkim, društvenim i ekonomskim trendovima i koji će tome znati prilagoditi svoje poslovanje, a upravo zato na Sveučilištu Sjever diplomski studiji prilagođeni su zahtjevima stalnog usavršavanja i cjeloživotnog učenja koje pred nas postavlja 21. stoljeće.

Što se tiče novog popularnog profesora na Sveučilištu Sjever, nekoć je njemu bilo suđeno, a sada će on suditi studentima!