Pretraga

Miroslav Škoro postao docent: Autograme će sada moći dijeliti i po studentskim indeksima

A- A+

Nakon umjetničke i političke karijere, Miroslav Škoro ozbiljno se bacio i u onu akademsku. U subotu je na Sveučilištu Sjever dobio znanstveno-nastavno zvanje docenta. Docent doktor Škoro sada može biti samostalni nositelj kolegija, a autograme će moći dijeliti po studentskim indeksima.

screenshot: YouTube

Miroslav Škoro ozbiljno se posvetio akademskoj karijeri. U subotu je na Sveučilištu Sjever izabran u znanstveno-nastavno zvanje docenta.

Tema nastupnog predavanja bila je ‘Upravljanje autorskim i srodnim pravima glazbene industrije u uvjetima digitalitzacije’. Titulu docenta u području društvenih znanosti, polju ekonomije, Škori je dalo povjerenstvo na čijem je čelu bio izv. prof. dr. sc. Ante Rončević, dok su u komisiji još bili i izv. prof. dr. sc. Dinko Primorac te prof. dr. sc. Marijan Cingula. Docent doktor Škoro nastupno predavanje održao je pred studentima na kolegiju Medijske industrije EU.

Izdvojeni članak

Donosimo plaće sveučilišnih asistenata, docenata i profesora: Evo koliko mjesečno zarađuju

Rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković kaže da se, koliko je upoznat, radi ‘o naslovnom zvanju za kolegu koji je duži niz godina vanjski suradnik na Odjelu za ekonomiju’. Naslovno zvanje, da pojasnimo, znači kako Škoro neće biti zaposlen na ugovor o radu na neodređeno, ali svejedno može nositi titulu docenta te držati predavanja.

Izdvojeni članak

Doktorirao tamburaš! Miroslav Škoro sada je doktor znanosti, a pogodite koja mu je bila tema doktorata

Podsjetimo, doc. dr. sc. Miroslav Škoro trenutno je i saborski zastupnik, a osim doktoratom, može se podičiti i s dva diplomska studija: osim što je diplomirani ekonomist (na Ekonomskom fakultetu u Osijeku završio je smjer marketing), na Višoj građevinskoj školi Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku stekao je i titulu inženjera građevinarstva. Doktorirao je 2017., a od 2019. sudjeluje u izvođenju nastave na Sjeveru.

Izdvojeni članak

11 stvari koje možeš reći profesoru Škori kada te sruši na ispitu

Sada, kao docent, doktor Škoro može biti samostalni nositelj kolegija, a autograme će moći dijeliti i po studentskim indeksima. No takve će autograme, za razliku od ostalih, studenti trebati zaslužiti. Za one koje ipak odluči srušiti, pripremili smo i 11 stvari koje možeš reći profesoru Škori kada te sruši na ispitu.