Pretraga

Epizoda o pužu u menzi dobila nastavak: Oglasio se sanacijski upravitelj SC-a

A- A+

Slučajevi u kojima studenti u povrću iz menzi pronalaze strana tijela, poput glista i kukaca, nisu nikakva novost. No, slučaj puža u kuhanoj blitvi s krumpirom ne pamtimo, a upravo su to u svom meniju pronašli posjetitelji menze na Cvjetnog. Zbog slučaja je reagirao i sanacijski upravitelj SC-a, Mirko Bošnjak.

Fotografija čitatelja

Kako nas je pisanim putem obavijestio sanacijski upravitelj SC-a, Mirko Bošnjak, određene radnje bit će poduzete u vezi kvalitete prehrane u menzi na Cvjetnom. No, to nije jedino što će se kontrolirati – pod nadzorom su i propisane veličine obroka koji se u tom restoranu poslužuju.

Naložena kontrola menze na Cvjetnom

Izdvojeni članak

Zagrebačka menza postala elitni restoran: Od sada se studentima poslužuju – puževi!

– Pročitao sam članak na Vašem portalu koji se odnosi na kvalitetu usluge restorana subvencionirane prehrane Studentskog centra u Zagrebu u SD Cvjetno naselje i odmah sam naložio izvanredni nadzor kvalitete usluge kontrole normativa u navedenom restoranu Studentskog centra u Zagrebu, poručuje Bošnjak.

Podsjetimo, jučer smo pisali o tome kako je jedan student u kuhanoj blitvi s krumpirom pronašao i kuhanog puža. Studentima to nije zasmetalo pa se nisu ni žalili osoblju. Situaciju u kojoj su se našli iskoristili su za šalu, a kako su nam otkrili – više ih smeta veličina pojedinih menija i meso koje je ponekada loše obrađeno.

– Nisam osoba koja bi se žalila na takve stvari u menzi jer znam da im se moglo potkrasti u žurbi. Puž se uhvati za list i ode u lonac… Slikao sam samo iz fore jer je bio puž, inače studenti slikaju druge životinje. Više me smeta kada bude neko užasno žilavo meso, nego ovako nešto. I one porcije liganja, primjerice, koje su na Cvjetnom sramotno male. Želim da se zna da se nismo ljutili ni na koga, jer kad vidim koja im je žurba s druge strane pulta, ne želim im ništa prigovarati. Uglavnom su svi ljubazni ako si i ti prema njima tako da eto… a i puževe ljudi jedu zar ne?, kazao nam je jučer student Dario.

Kako se i kome žaliti na kvalitetu prehrane?

Izdvojeni članak

Kako se i kome žaliti kada u hrani u menzi nađete crve, dlake i ostale nemani?

Studenti koji su se susreli s problemom vezanim uz kvalitetu prehrane u studentskim menzama mogu uložiti prigovor Studentskom centru u Zagrebu.

– Kad uložite prigovor SC-u, obavještava se predstavnik studenata za kontrolu kvalitete dotičnog restorana. Studenta koji je dostavio prigovor poziva se ako želi biti prisutan prilikom provedbe kontrole kvalitete. Kada se uskladi vrijeme nenajavljene kontrole u restoranu SC-a studenti kontrolori dolaze u dogovorenom terminu u ured pomoćnika ravnatelja koji donosi odluku i imenuje iz SC-a osobe koje će biti sa studentima u povjerenstvu. U pravilu je u povjerenstvu tehnolog koji je u dotičnoj smjeni i poslovođa u smjeni restorana. Prema nalazima (zatečenom stanju) kontrole traži se pisano očitovanje odgovornih osoba ukoliko ima negativnosti u poslovanju, pojašnjava studentska pravobraniteljica Barbara Šimić.