Pretraga

Zagrebačka menza postala elitni restoran: Od sada se studentima poslužuju – puževi!

A- A+

Već smo nebrojeno puta pisali o tome što sve studenti pronalaze u svojoj hrani u menzi. Bilo je tu svega – od spleta dlaka, ptičjeg perja, željeznih matica, kukaca, a najčešća je ‘beštijica’ glista u salati. No, ne sjećamo se da je itko ikada naišao na puža i to kuhanog u blitvi s krumpirima. Upravo to dogodilo se studentima koji su jučer večerali u menzi zagrebačkog Studentskog doma Cvjetno.

Puž u kuhanoj blitvi s krumpirom poslužen je u menzi SD Cvjetno|Fotografija čitatelja

Ma koliko nas god u to uvjeravali, nekako je teško prihvatiti činjenicu da su puževi prava delicija u elitnim restoranima. Takva vrsta restorana očito su odlučile postati pojedine zagrebačke menze. Naime, jedan je student za večeru na  Cvjetnom, uz kuhanu blitvu i krumpir dobio i – puža!

‘Kolega je pojeo svu blitvu, nije mu bio problem’

Izdvojeni članak

Studentica jela u menzi pa u tanjuru našla beštiju: Njena reakcija nakon toga će vas oduševiti

– Bili smo na večeri i onda je kolega našao puža u blitvi. Prvo smo se šalili oko toga, malo ga gledali. Kolega je pojeo svu blitvu nije mu bio problem. A ne bi niti meni bio. Ionako je to sve kuhano, kaže nam student Dario.

Fotografiju obroka student je objavio u Facebook grupi koja okuplja stanare Cvjetnog, uz pitanje zna li netko kako se jede puž.

– Drugi prijatelj krenuo je secirati puža, dok sam ja čitao komentare s uputama što su mi odgovarali na objavu, kroz smijeh veli Dario.

A pojedini komentari studenata na njegovu objavu bili su uistinu… edukativni.

– Puži su ti odlični kad ih umočiš u malo kvasine i papra. Onda uzmeš štikadent (čačkalicu), zabodeš i izvadiš puža. Zatim pojedeš, logično, uputa je jednog studenta.

Studente više smeta žilavo meso i male porcije liganja

Izdvojeni članak

Kako se i kome žaliti kada u hrani u menzi nađete crve, dlake i ostale nemani?

Inače, studenti koji pronađu strano tijelo u hrani mogu uputiti prigovor Studentskom centru, ali ekipi s Cvjetnog ovaj propust nije toliko zasmetao. Naš sugovornik smatra da postoje druge stavke na kojima bi sektor prehrane mogao poraditi.

– Nisam osoba koja bi se žalila na takve stvari u menzi jer znam da im se moglo potkrasti u žurbi. Puž se uhvati za list i ode u lonac… Slikao sam samo iz fore jer je bio puž, inače studenti slikaju druge životinje. Više me smeta kada bude neko užasno žilavo meso, nego ovako nešto. I one porcije liganja, primjerice, koje su na Cvjetnom sramotno male. Želim da se zna da se nismo ljutili ni na koga, jer kad vidim koja im je žurba s druge strane pulta, ne želim im ništa prigovarati. Uglavnom su svi ljubazni ako si i ti prema njima tako da eto… a i puževe ljudi jedu zar ne?, zaključuje Dario.