Pretraga

Fakultet zagrebačkog sveučilišta omogućio maturantima upis preko nove aplikacije

A- A+

Slijedom nepovoljnih epidemioloških uvjeta u Hrvatskoj, a slijedeći preporuke matičnog Sveučilišta u Zagrebu i ostalih nadležnih institucija, Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina najavljuje da će upis u prvu godinu studija ak. godine 2020./2021. biti omogućen isključivo online i to putem aplikacije FOI UPISI.

FOI

Upiši se na FOI online | foto: FOI

Ne želeći dovoditi u opasnost svoje buduće studente i njihove roditelje te zaposlenike Fakulteta, FOI je time spremno odgovorio na novonastalu situaciju, krizu pretvorio u priliku te je vlastitim kadrom kreirao aplikaciju koja će omogućiti budućim studentima na svim studijskim programima Fakulteta organizacije i informatike upise putem računala ili mobilnih uređaja.

Aplikacija će za upise biti otvorena, kako je i najavljeno ovogodišnjim natječajem za upis studenata u 1. godinu studija Sveučilišta u Zagrebu,  od 23. do 27. srpnja 2020. do 12:00 sati.

Izdvojeni članak

Ovo su danas najtraženiji ekonomisti na tržištu rada

Sustav za upise koji su razvili developeri Centra za razvoj programskih proizvoda fakulteta prvenstveno je za korištenje preko mobilnih uređaja, a budućim će studentima omogućiti brzi upis na željeni studijski program FOI-ja (Informacijski sustavi/Poslovni sustavi, Ekonomika poduzetništva, Primjena informacijske tehnologije u poslovanju) u nekoliko jednostavnih koraka, a koji uključuju provjeru i popunjavanje osnovnih osobnih podataka, prilaganje osobnih dokumenata i preuzimanje upisnih paketa.

Aplikacija razvijena na faksu

Aplikacija je FOI-jev proizvod razvijen u suradnji Centra za razvoj programskih proizvoda Fakulteta s ostalim stručnim timovima FOI-ja u službama fakulteta – studentskom referadom, ISVU koordinatorom, računovodstvom i Centrom za međunarodne projekte.

‘Važno je istaknuti da će, tijekom upisa, studentima na raspolaganju biti i stručni tim za korisničku podršku, koji će osim djelatnika Fakulteta uključivati i iskusne studente FOI-ja. Budući brucoši moći će nas u svakom trenutku  tijekom upisa kontaktirati telefonom ili elektroničkom poštom, a na raspolaganju će biti i podrška «uživo» putem nekoliko virtualnih soba u koje će se moći priključiti i u sinkronom (realnom) vremenu dobiti odgovore na sva svoja pitanja’ – ističe dekanica FOI-ja izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Izdvojeni članak

Umjetna inteligencija u poslovanju i računalne igre u studijskim programima FOI-ja

Inače, FOI je već početkom ljetnog semestra ove ak. godine spremno dočekao online nastavu, jer je na vrijeme pripremio kompletnu vlastitu online infrastrukturu za održavanje predavanja, praktične nastave, ali i provođenje ispita, kao i obrana završnih i diplomskih radova te doktorskih disertacija. Cijeli sustav je od početka vrlo dobro funkcionirao, uz znatne napore samih nastavnika i tehničkih službi, koji su uložili dodatan trud u kreiranje online nastavnih sadržaja, pružajući studentima 24/7 podršku u online nastavi. To su prepoznali i sami studenti, pa je u anketi provedenoj tijekom svibnja čak 70,5 posto studenata online nastavu na FOI-ju u cjelini ocijenilo ocjenom vrlo dobar ili odličan.

‘Spremni smo i za potpuno online izvođenje nastave od jeseni, iako se nadamo da će nova akademska godina započeti u normalnim uvjetima, posebice za naše brucoše koje jedva čekamo upoznati uživo’  – ističe dekanica Begičević Ređep i dodaje da je ovo razdoblje online nastave na FOI-ju iskorišteno za uređenje novih dvorana i laboratorija, kao i vanjskog izgleda povijesne zgrade u samom centru Varaždina.

Više informacija o online upisima dostupno je i na web stranici FOI-ja.