Pretraga

FER se pohvalio najboljim brucošima, dva predmeta riješili bez greške: Ovo su njihova imena

A- A+

Lovro Nidogon, Boris Španić i David Vodopija među najboljim su maturantima u 2022. jer su na ispitima mature iz Fizike i više razine Matematike ostvarili stopostotni rezultat. No, to nije sve – Fakultet elektrotehnici računarstva u Zagrebu pohvalio se kako su upravo njih trojica njihovi najbolji brucoši, a primio ih je i dekan.

David Vodopija, Lovro Nidogon i Boris Španić |foto: FER

Nedavno je počela još jedna akademska godina, a tu su prigodu neki dekani, poput PMF-ovog i FER-ovog u Zagrebu iskoristili kako bi upoznali najbolje brucoše. Novi dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Vedran Bilas, primio je brucoše Lovru Nidogona, Borisa Španića i Davida Vodopiju, najbrucoše FER-a koji su na ispitu mature iz Fizike i Matematike ostvarili stopostotni rezultat.

Zadovoljni prvim danima na faksu

Dekan Bilas im je, priopćio je FER, čestitao na izuzetnom uspjehu i poželio im dobrodošlicu na Fakultet. Poručio im je da nikada ne odustanu od temeljnih znanja koja će im FER pružiti, jer će im ona biti ključna za kasniji profesionalni razvoj. Lovru, Borisa i Davida već smo predstavili nakon mature, kao neke od najboljih maturanata. Lovro je bio učenik XV. gimnazije u Zagrebu.

– Nakon prvih nekoliko dana na FER-u mogu reći da sam u potpunosti zadovoljan smjerom u kojem nastava ide, a posebno mi se sviđa koncept učenja meni zanimljivih stvari. Nakon prve godine planiram upisati računarstvo, a kasnije se u životu nadam baviti razvojem softvera. U slobodno vrijeme volim svirati klavir i biciklirati te, naravno, igrati igrice, rekao je Lovro, navodi se u priopćenju FER-a.

Izdvojeni članak

Ovo su brucoši koji su maturu iz matematike, fizike i kemije riješili 100% i upisali se na PMF

David je jednini ostvario 1.000 bodova na upsima

Boris i David su iz iste škole – riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića.

– Znao sam da ću upisati FER još u 6. razredu, te sam zasad zadovoljan. Za razliku od srednje škole, uglavnom su svi predmeti ono što mislim da mi je potrebno i korisno. Nisam volio usmene i stalne ispite, tako da mi se puno više sviđa ovaj tip učenja. Još nisam odredio daljnje usmjerenje, iako ću gotovo sigurno ići na računarstvo. Želio bih biti poduzetnik te bih u poslu volio koristiti znanja iz matematike i fizike, bilo u obliku robotike ili nečeg drugog, rekao je Boris, stoji u priopćenju FER-a.

David je brucoš koji je ove godine jedini ostvario maksimalnih 1.000 bodova za upis na FER, otkrivaju s tog fakulteta. Kaže da je u prvih tjedan dana studiranja već naučio mnogo.

– Primjerice, eksperimentom sam dokazao da se ne isplati ići u menzu u jedan popodne ako ste stvarno jako gladni jer je red astronomski dugačak! Šalu na stranu, prvi dojmovi o fakultetu su i više nego dobri i drago mi je da sam zahvaljujući svom trudu i radu u dosadašnjem obrazovanju ostvario upis na FER, koji je po mom mišljenju najbolji fakultet za svakog STEM-ovca koji drži do sebe, a želi ostati u Hrvatskoj, prenose s FER-a Davidove riječi.