Pretraga

FOTO: Posjetili smo advent studenata na Savi: ‘Ponuda hrane i pića mogla je biti bolja’

A- A+

Ovih dana studentski dom Stjepana Radića u Zagrebu poprimio je pravu božićnu atmosferu. Popularni ‘krugovi’ postali su mjesto Adventa Sveučilišta u Zagrebu uz adventske kućice, božićne predstave, kvizove, glazbene nastupe te dakako hrane i pića. Kako nam je otkrila predsjednica Studentskog zbora, odaziv na nastup Vlatka Štampara bio je iznad prostornog kapaciteta. No, studentica s kojom smo razgovarali rekla nam je da je sam odaziv u ranijim večernjim satima mogao biti bolji.

advent na savi

Advent Sveučilišta u Zagrebu pokraj studentskog doma Stjepan Radić | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Fritule i hot dog za dva eura, pecivo s kobasicom za 2,50 eura, kuhano vino za tri eura, božićni ukrasi po proizvoljnoj cijeni. Takvu ponudu ovih dana u večernjim satima možete pronaći ispred studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu gdje se održava Advent Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Učiteljskog fakulteta, Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu i Studentskog centra u Zagrebu.

‘Sve ide po planu, imamo velik odaziv na svim radionicama i predstavama’

U kućicama adventa pak se nalazi nekoliko fakulteta – Učiteljski, Stomatološki, Ekonomski, Šumarski, Metalurški i Pravni fakultet. Cijene božićnih ukrasa i drugih stvari kod njih nisu određene, već se donira onoliko koliko se može. Naime, sav taj prikupljen novac ide u humanitarne svrhe za Psihijatrijsku bolnicu za djecu i mladež. Osim kućica posjetitelje na Savi očekuju božićne predstave, kvizovi i glazbeni nastupi.

– Sve ide po planu, čak i bolje nego očekivano. Imamo velik odaziv na svim radionicama i predstavama. Prvi dan smo imali Vlatka Štampara i došlo je preko 400 ljudi, a 300 je mjesta. Studenti su stajali i sjedili na podu. U subotu nas čekaju zvijezde iz Superstara. U ponedjeljak, za kraj, imam Bruno Račkog koji nas je i na brucošijadi uveseljavao, kazala nam je Ivona Josipović, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu koja je nedavno gostovala u našem podcastu.

U subotu će na Savi tako nastupati Ana Bertić, Lana Mandarić, Luka Veljković, Anatalia Filimone, Mia Ribić, DJ Elitni neredi i The Elevate bend. U nedjelju će se održati i božićna utrka studenata na Mladosti te kviz, a u ponedjeljak uz Brunu nastupaju DJ Petar, Nika Rosandić i bend Valovi.

‘Ponuda hrane i pića mogla je biti bolja, kao i asortiman proizvoda’

– Sve što se prodaje na štandovima fakulteta, prihod ide u humanitarne svrhe. Što se tiče dijela koji prodaje SC, oni će po završetku svega odvojiti 20 posto za humanitarne svrhe jer moraju pokriti svoje troškove. SC je sudjelovao donacijom kućica i mjesta. Komunikacija s njima je ovaj put bila super i nadam se da će to tako i ostati, navela je Ivona.

Studentica Petra koja je bila na adventu istaknula nam je da je odlična ideja okupiti sve studente, družiti se i zabavljati. Podsjetimo, ovo je treća godina zaredom u kojoj se organizira ovakav advent. Prošle godine on se održao pokraj Učiteljskog fakulteta, a ove godine je premješten zbog obnove spomenutog fakulteta.

– Smatram da je to super lokacija, to je najveći dom u Hrvatskoj i sve je to zbilja lijepo napravljeno. I kućice, i pozornica, ali jednostavno odaziv je mogao biti bolji, kao i ponuda hrane i pića. Štandovi su super ideja, ali asortiman je mogao biti širi. Na primjer, dodati više božićnih ukrasa za jelku, kuglice, anđele i slično, zaključila je Petra.