Pretraga

Genijalna rođendanska fotografija Medicinskog: Pogledajte kako je 270 studenata poziralo u bijelim kutama

A- A+

Ove godine različitim događajima Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu obilježava stotu obljetnicu postojanja. Tim je povodom 270 studenata i 40-ak profesora poziralo za milenijsku fotografiju čiji je autor poznati fotograf Šime Strikoman.

Medicinski fakultet/ foto: Ivan Klindić / www.ivanklindic.info

Umjetnički fotograf Šime Strikoman izradio je milenijske fotografije studenata i zaposlenika Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a čitav događaj organizirao je Studentski zbor.

Izdvojeni članak

Jedan od najuglednijih zagrebačkih fakulteta obilježava stotu godišnjicu postojanja

Kako je opisao autor na svojoj Facebook stranici, scenom dominira brojka sto oblikovana u obliku DNK lanca, iz logotipa obljetnice Fakulteta, te njegova zgrada od papira, potpuno uklopljena u cjelokupan kadar.

– Zahvaljujući suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu i Milenijskoj fotografiji 147 sekundi za Keniju, sjetio nas se je Filip Njavro i predložio snimanje dekanu Fakulteta prof.dr.sc Marijanu Klarici, koji je ideju podržao. Baš kako je to uobičajeno među studentskim svijetom, akcija pozivanja na milenijski događaj pokrenuta je na Facebooku i pozvani su studenti Medicinskog fakulteta da dođu na snimanje u bijelim kutama. Do njih im neće biti teško doći. Vrhunski, profesionalno pripremljeno snimanje pokušao omesti je vjetar koji je zapuhao jutro uoči snimanja. Stilizirana zgrada Fakulteta preslikana bijelim papirom na travnjak i ispred južnog dijela Fakulteta, nekoliko je puta letjela u zrak. Prije snimanja pomagali su i kolege snimateljske ekipe i studenti koji su veselo, mladenački odradili snimanje u bijelim kutama, stoji na Strikomanovoj Facebook stranici.

Inače, fotografije će se tiskati u monografiji koja će se izdati povodom 100 godina postojanja i djelovanja Fakulteta, a djelić atmosfere sa snimanja možete vidjeti i u videu koji slijedi.