Pretraga

Glasovanje završilo: Dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu kandidat je za novog rektora zagrebačkog Sveučilišta

A- A+

Prije tjedan dana u auli Sveučilišta u Zagrebu održano je glasovanje za izbor kandidata za rektora iz društveno-humanističkog područja. Dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras prikupljenim glasovima pobijedio je protukandidata Tonćija Lazibata, dekana Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Foto: srednja.hr

Izdvojeni članak

U utrci za rektorsku fotelju u Zagrebu dvije prorektorice i četiri dekana

U narednoj akademskoj godini Sveučilište u Zagrebu trebalo bi dobiti novog rektora, a jedan od nasljednika sadašnjeg rektora Bjeliša mogao bi biti i dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras. U glasovanju Vijeća društveno-humanističkog područja održanog 19. veljače u auli Sveučilišta u Zagrebu, Boras je pobijedio dekana Ekonomskog fakulteta Tonćija Lazibata. Otkrio nam je zbog čega smatra da je baš on izabran.

Dobio 30 od 59 glasova članova

Vijeće društveno-humanističkog područja sastoji se od 59 osoba, koji glasovanjem biraju kandidate za izbor dekana. Jedini kriterij za kandidata jest da je on profesor u trajnom zvanju sveučilišta. Damir Boras dobio je 30 glasova od 59, i time prošao prvi krug natjecanja za novog rektora. U razgovoru nam je otkrio kvalifikacije zbog kojih smatra da je upravo on prošao u drugi krug izbora.

Izdvojeni članak

Upoznajte kandidate koji će se boriti za fotelju rektora Sveučilišta u Splitu

– Imam dosta kvalifikacija, prvenstveno u to ubrajam svoje dugogodišnje iskustvo i činjenicu da sam dekan fakulteta velikog kao tri manja sveučilišta. Također tu mogu spomenuti i široko obrazovanje koje sam dobio kao učenik Klasične gimnazije. Završio sam Elektrotehnički fakultet, a doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Sudjelujem i u raznim saborskim odborima te društvenim aktivnostima koje se odnose na Sabor, nabrojao je Boras.

Planira okupiti vrhunske stručnjake

Dekan Filozofskog fakulteta u spomenutoj instituciji radi već trideset godina, a trenutno mu ističe drugi mandat na dekanskoj poziciji nautjecajnijeg fakulteta u društveno-humanističkom području u Hrvatskoj. Smatra da bi upravo radi toga mogao puno učiniti za Sveučilište. Umijeće komunikacije smatra svojom prednošću.

– Imam sposobnost dobre komunikacije, a planiram okupiti i vrhunske stručnjake, najavio je Boras.