Pretraga

Grad Zagreb studentima nudi stipendiju od 4 tisuće kuna mjesečno: Provjerite koji su uvjeti

A- A+

Grad Zagreb raspisao je natječaj za studentske stipendije za izvrsnost u akademskoj godini 2020./2021. Studenti imaju 15 dana da se prijave na natječaj, a mjesečni iznos stipendije je oko četiri tisuće kuna.

Foto: M. Gelenčir/srednja.hr

U ovoj akademskoj godini Grad Zagreb će dodijeliti najviše 96 stipendija za izvrsnost studentima znanstveno-istraživačkih i najviše četiri stipendije studentima umjetničkih sveučilišnih studija. Natječaj je objavljen na stranicama grada, a rok za prijavu je 15 dana.

Stipendija se dodjeljuje za 12 mjeseci, odnosno pet mjeseci ako u tom roku prema nastavnom planu fakulteta za koji je stipendija odobrena, završava nastavni plan korisnika stipendije, računajući od 1. listopada 2020.

Iznos stipendije utvrđuje se u visini 55% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu u razdoblju od siječnja do kolovoza. Za sada su samo dostupni podaci za prvih sedam mjeseci, a prema njima je prosječna plaća u Zagrebu 7.764 kune, iz čega se može izračunati kako će mjesečni iznos stipendije za studente biti nešto veći od četiri tisuće kuna.

Prema tekstu natječaja, pravo natjecanja za studentsku stipendiju za izvrsnost u Zagrebu imaju studenti sveučilišnih studija koji udovoljavaju sljedećim uvjetima:

Izdvojeni članak
stem stipendija

Ministarstvo ima važnu obavijest za studente koji konkuriraju za STEM stipendiju

  • da su, osim iz opravdanih razloga, prosječno godišnje ostvarili najmanje 54 ECTS boda;
  • da su redovni studenti treće ili četvrte godine preddiplomskog studija, prve ili druge godine diplomskog studija, odnosno treće ili više godine integriranog studija u Gradu Zagrebu i da su završili prethodne godine studija u Gradu Zagrebu s ukupnim prosjekom ocjena najmanje 4,00 bez zaostajanja u studiju (osim iz opravdanih razloga što se dokazuje vjerodostojnom medicinskom dokumentacijom liječnika specijalista);
  • da nisu studenti razlikovne godine studija ni apsolventi;
  • da imaju neprekidno prebivalište u Gradu Zagrebu najmanje jednu godinu prije objave natječaja;
  • da su državljani Republike Hrvatske.

Kriteriji za utvrđivanje liste kandidata za dodjelu stipendije su uspjeh u studiju te znanstveni i stručni radovi u struci tijekom studija za koji student podnosi molbu.

Koju je dokumentaciju potrebno priložiti na natječaju, kao i ostale detalje prijave možete pronaći u dokumentu u nastavku. Prijavni obrazac nalazi se ovdje. Napomena: ako vam dokument u nastavku nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [335.05 KB]