Pretraga

Hrvatska dobiva 310 novih doktora znanosti, pogledajte tko su i s kojih fakseva dolaze

A- A+

Ove nedjelje u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održat će se dvije promocije doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Najviše novih doktora znanosti u ovom krugu promoviranih dolazi s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Foto: UNIZG

Sa Sveučilišta u Zagrebu priopćeno je da će se ove nedjelje u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u 10 i 14 sati, održati dvije svečane promocije doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Nakratko se obustavlja promet oko HNK

– Rektor Damir Boras promovirat će novih 310 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom prve svečanosti bit će promovirano 154
doktorskih kandidata, a tijekom druge njih 156. U skladu s protokolom dviju promocija, svečana povorka prorektora i dekana predvođena
rektorom kretat će se od 9.35 do 9.45 sati i od 13.35 do 13.45 sati od zgrade Sveučilišta u Zagrebu prema zgradi Hrvatskoga narodnoga kazališta. Tijekom kretanja povorke kratkotrajno će biti obustavljen promet na sjevernoj strani Trga Republike Hrvatske, priopćeno je sa Sveučilišta.

Dodaju, svečanost započinje ulaskom rektora, prorektora i dekana na pozornicu HNK, nakon čega se pušta himna. Potom će rektor na odlasku, Damir Boras, održati svečani govor.

Izdvojeni članak
petra škrobot

Gradonačelnica promovirana u doktoricu znanosti: ‘Put je bio trnovit, brojne neprospavane noći…’

Najviše promoviranih s PMF-a

– Nakon što kandidati, odjeveni u svečane toge, izgovore tekst prisege i rektor ih proglasi doktorima znanosti i umjetnosti, prebacit će kićanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime će i simbolično ući u novo i više akademsko zvanje. Na svečanostima će uslijediti uručivanje diploma te upisivanje promoviranih u knjigu doktora. Svečanosti će završiti akademskom himnom Gaudeamus igitur. Očekuje se da će svečanim promocijama doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu nazočiti brojni visoki gosti i uzvanici, piše u priopćenju Sveučilišta.

Prema popisu Sveučilišta, u ovome krugu promocija najviše novih doktora znanosti, 49, dolazi s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Njih 43 je s Filozofskog, još 22 sa Stomatološkog, 21 s medicinskog fakulteta, dok ih je po 18 s Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Fakulteta strojarstva i brodogradnje. U nastavku možete vidjeti svih 310 imena novih doktora znanosti i umjetnosti, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab