Pretraga

Hrvatska IT tvrtka otvorila prijave za studentsko natjecanje: Glavna nagrada posao

A- A+

Studenti kroz maraton za programere ‘trycodecatch’ imaju priliku u 24 sata pokazati sve što znaju, osvojiti vrijedne nagrade, ali i ponudu za posao. Na natjecanju tvrtke COMBIS, koje će se održati 8. i 9. travnja, najbolji će tim za prvo mjesto dobiti 20.000 kuna, drugi će osvojiti 10.000, a treći 8.000 kuna. Međutim, najbolji natjecatelji uz novčane nagrade mogu očekivati i ponudu za sudjelovanje u NeoStartup programu, kroz koji će imati priliku razvijati svoju kreativnost i vještine te sudjelovati u razvoju komercijalne aplikacije.

foto: screenshot| www.youtube.com

Na drugom po redu natjecanju try{code}catch hrvatske tvrtke COMBIS, studenti imaju priliku kroz maratonsko programiranje demonstrirati što znaju i kako se mogu nositi sa svakodnevnim, ali i neplaniranim izazovima IT tvrtke.

U prvih 24 sata natjecanja studenti moraju programirati aplikaciju na zadanu temu, a nakon 24 sata kodiranja, svoju će ideju dan nakon predstaviti i stručnom žiriju. Natjecanje try{code}catch održat će se 8. i 9. travnja, a prijave možete poslati najkasnije do kraja ovog mjeseca.

U timu minimalno mogu biti dva, a maksimalno četiri člana spremna na cjelodnevno programiranje.

Izdvojeni članak

Otvoreno je studentsko natjecanje u mobilnim aplikacijama

24 sata kontinuiranog programiranja odličan test sposobnosti

– Formu hackathona smo odabrali jer je to jedan od najboljih načina da kroz zajednički provedenih 24 sata, kroz inspiraciju, stres i finalne rezultate prepoznamo studente koji su nam potencijalni kandidati za zaposlenje ili suradnju. Tražimo vrijedne i pametne studente, koji vole izazove i timski rad. Naše mišljenje je da svaki tim koji je sposoban kreirati ideju za aplikativno rješenje, u 24 sata bez odmora, pod pritiskom konkurencije, je vrijedan pažnje, kažu iz tvrtke COMBIS.

Dodaju kako im se to čini kao pravi način da studente upute u proces profesionalnog razvoja softvera. Ipak, samo će odabrani imati priliku napraviti komercijalnu aplikaciju i plasirati je na tržište u sklopu njihovog NeoStartup programa, poslovnog modela koji je kreiran kako bi mladima uz slobodu u razvoju novih ideja i proizvoda, ponudili i poslovnu sigurnost.

– Kroz NeoStartup model istražujemo i razvijamo rješenja te potičemo i nagrađujemo znanje, izvrsnost i strast prema poslu. NeoStartup nije klasični startup inkubator. Naime, ne tražimo startupe u koje ćemo samo financijski uložiti s ciljem ostvarivanja najvećeg financijskog povrata uloženog. Mi tražimo najbolji sinergijski efekt, ističu organizatori.

Izdvojeni članak

Na kolegiju kojeg su osmislili i vode zagrebački studenti uče se najvažnije vještine 21. stoljeća

Prošlogodišnji pobjednici izradili pomoć za zavode hitne medicine

Nakon prošlogodišnjeg, prvog izdanja maratona, najbolji su timovi s natjecanja nastavili raditi na projektu ‘Olive Manager’, koji uljarama olakšava upravljanje podacima i proces prerade maslina.

Osim toga, mladi programeri razvijali su i ‘ERScheduler’, sustav za automatizaciju izrade rasporeda smjenskog rada u zavodima za hitnu medicinu. Taj je sustav na kraju i doniran Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije.

– Sve je veći naglasak na stjecanju određenih poslovnih iskustava za vrijeme studiranja i to nije bez razloga. Potražnja za kvalitetnim programerima s iskustvom je vrlo velika, iskustvo se može steći na više načina, a hackathon ove vrste i Neostartup program su definitivno jedni od njih, naglašavaju nam organizatori.