Pretraga

Izabran novi predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola

A- A+

Karlo Kolesar s VERNa novi je predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola. On je jednoglasno izabran na sjednici održanoj u prošli petak na Veleučilištu Baltazar. Kolesaru će u narednom periodu pomoćnici biti Tena Vujasin s Effectusa i Alen Softić s Veleučilišta u Rijeci.

Na 15. sjednici Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH, održanoj na zaprešićkom Veleučilištu Baltazar izabrano je novo vodstvo.

U narednom periodu 45 tisuća studenata iz visokih škola i veleučilišta predstavljat će Karlo Kolesar s VERNa, zajedno sa zamjenicima Alenom Softićem (Veleučilište u Rijeci) i Tenom Vujasin s Visoke škole Effectus. Novi tajnik Vijeća je Domagoj Bunčić s Visoke škole škole za komunikacijski menadžment Edward Bernays.

Izdvojeni članak

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola: ‘Ne želimo novac, nego vertikalnu prohodnost i skončati diskriminaciju’

Također za voditelje Ureda Vijeća, izabrani su Filip Mikić (voditelj Ureda za razvoj projekata i studentske udruge) i Maja Krčelić (voditeljica Ureda za društvene aktivnosti).

Studentske pravobranitelje koordinirati će Diana Sliško s Veleučilišta Baltazar, a za svoj treći mandat na čelu voditelja Ureda za odnose s javnošću, izabran je Maro Alavanja, s Bernaysa.

Vodstvo Vijeća je izabrano jednoglasno, a svečanost su uveličali pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Ružica Beljo Lučić, prodekan Veleučilišta Baltazar Milan Jurina te Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića.

Novoizabrano vodstvo će svoje funkcije preuzeti za otprilike mjesec dana , na sjednici koja će se održati na Veleučilištu Vern, povodom inauguracije novog predsjednika