Pretraga

Jedno sveučilište donijelo odluku o izvođenju nastave u ljetnom semestru: ‘Dolazak je obavezan’

A- A+

Sveučilište Sjever studente je obavijestilo kako će se u ljetnom semestru nastava izvoditi prema mješovitom, kombiniranom modelu. Dolazak na kontaktnu nastavu obavezan za sve, osim za one koji dostave medicinsku dokumentaciju.

foto: Sveučilište Sjever

– S obzirom na epidemiološku situaciju u kojoj se nalazimo, obavještavamo vas kako Sveučilište Sjever aktivno prati i primjenjuje preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite. Sukladno navedenom donosimo informacije o početku i načinu organizacije nastave u ljetnom semestru akademske godine 2020./2021., koji s izvođenjem kreće u ponedjeljak, 1. ožujka 2021. godine; sukladno rasporedu za svaki studijski program, objavili su sa Sveučilišta Sjever.

Sveučilište Sjever studente je obavijestilo kako će se u ljetnom semestru nastava izvoditi prema mješovitom; kombiniranom modelu. Pojašnjavaju kako će se otprilike 25 – 33 % predavanja i seminara te 50 – 75 % vježbi održavati kontaktno, u prostorima Sveučilišta Sjever kroz period od ukupno 15 tjedana; dok će se ostali dio nastave izvoditi daljinu.

– Kontaktna; fizička nastava na Sveučilištu Sjever održavat će se i dalje uz pridržavanje epidemioloških mjera što podrazumijeva kontrolu ulazaka i izlazaka iz zgrada Sveučilišta Sjever, prisustva na nastavi, pridržavanje obaveznog razmaka, nošenje zaštitne maske, dezinficiranje ruku, mjerenje temperature na ulazu u zgrade Sveučilišta Sjever u svrhu zaštite zdravlja studenata, nastavnika te svih zaposlenika Sveučilišta Sjever, napominju sa Sveučilišta. Na ulazu u neke zgrade sveučilišta postavili su i automate s kamerama za mjerenje temperature.

Nedolazak na nastavu, kažu, opravdat će se samo u slučaju iznimnih zdravstvenih razloga (primjerice rizičnim skupinama), za što je nužna dostava službene medicinske dokumentacije.

– Unaprijed zahvaljujemo svih studentima/icama Sveučilišta Sjever na razumijevanju i na poštivanju svih nužnih epidemioloških mjera prilikom boravaka na Sveučilištu Sjever, a međuvremenu želimo uspješno polaganje ispita na zimskom ispitnom roku, zaključuju sa Sjevera.

Izdvojeni članak

Fakultet zagrebačkog Sveučilišta već je donio odluku: Nastava online i u ljetnom semestru

Podsjetimo, odluku o izvođenju nastave donio je i Fakultet organizacije i informatike, koji se kao i dio Sveučilišta Sjever, nalazi u Varažidnu. No kod njih će nastava biti isključivo online.

Jedno sveučilište donijelo odluku o izvođenju nastave u ljetnom semestru: ‘Dolazak je obavezan’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap