Pretraga

Još jedno sveučilište objavilo upute za nastavu: Maske obavezne u svim prostorima, ali ima iznimaka

A- A+

Nova akademska godina službeno započinje 1. listopada, a od idućeg tjedna gotovo svi se vraćaju u klupe. Sveučilište u Dubrovniku objavilo je upute za održavanje nastave uživo. Ondje brucošima nastava počinje u petak te će se prvi dio programa održati online.

Ilustracija: Unsplash

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum donio je upute za nastavu na tom sveučilištu. Nova akademska godina počinje 1. listopada, a prvi dio programa za studente prve godine bit će održan u 10 sati online, na platformi Zoom uz prijenos na Facebook stranici i YouTube kanalu Sveučilišta. Kako stoji u obavijesti Sveučilišta, drugi dio programa prvog dana na Sveučilištu bit će po studijima/odjelima i u učionicama, a sve brucoše će dočekati pročelnici, nastavnici i tajnice odjela.

Općenito kada je riječ o nastavi, ona će se izvoditi u skladu s uputama Ministarstva i HZJZ-a, dakle većinski uživo. Studenti, kao i zaposlenici, imaju obavezu mjerenja temperature prije dolaska na faks.

– Ako je u jutarnjim satima tjelesna temperatura viša od 37,2%C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima dišne ( kašalj, teškoće u disanju, curenje iz nosa) i/ili druge simptome zarazne bolesti (poremećaj osjeta njuha i okusa, glavobolja, malaksalost, bolovi u mišićima, probavne tegobe i sl.), osoba treba obavijestiti čelnika sveučilišne sastavnice u koju je raspoređen, Zaposlenici administrativno-tehničkih službi (nenastavno osoblje) trebaju obavijestiti Glavnog tajnika Sveučilišta i ne dolaziti na posao dok se telefonski ne jave nadležnom obiteljskom liječniku, koji će odlučiti o daljnjem postupanju, piše u rektorovoj uputi.

Izdvojeni članak

HZJZ objavio nove upute: Evo kada u samoizolaciju ide čitav razred, a kada samo dio učenika

Također, maske su obavezne za sve u zatvorenim prostorima. Iznimka su nastavnici koji je tijekom nastave ne moraju nositi ako imaju COVID potvrdu.

– Pri ulasku i boravku u zatvorenim prostorima Sveučilišta svi studenti, nastavnici i ostali zaposlenici Sveučilišta, ali i sve druge osobe (primjerice: posjetitelji i slični) dužni su nositi propisane zaštitne maske (maska cijelo vrijeme boravka treba pokrivati usta i nos). Nastavnik koji održava nastavu i/ili ispit ne treba, uz poštivanje ostalih propisanih mjera, nositi zaštitu masku ako posjeduje valjanu COVID potvrdu, piše u uputi rektora Sveučilišta u Dubrovniku.

Uputu Sveučilišta u Dubrovniku možete vidjeti u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [128.29 KB]