Pretraga

Rektor donio odluku: Čitavo sveučilište ovaj je tjedan na online nastavi

A- A+

Čitavo Sveučilište Jurja Dobrile u Puli proteklog je tjedna bilo na nastavi na daljinu; ona se održavala se putem sustava učenja na daljinu sveučilišta. Iako je plan bio da se studenti ovog tjedna vrate na nastavu uživo, rektor Marinko Škare donio je odluku kako će se ona ipak odvijati online.

online nastava zoom

Foto: Unsplash; lucas law

– Nastavno na trend pogoršanja epidemiološke situacije i eksponencijalni trend širenja u Istarskoj županiji te postojeće znanstveno-nastavne kapacitete Sveučilišta, a u skladu s odlukom Senata, s ciljem zaštite zdravlja zaposlenika, studenata i njihovih obitelji rektor je donio Odluku o prelasku na online izvođenje nastave tijekom tjedna od 22. do 26. studenoga 2021. godine, stoji u obavijesti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Sa Sveučilišta napominju i kako odluka vrijedi samo ovaj tjedan.

– Studiji Medicinskog fakulteta u Puli, u dijelu izvedbe praktične nastave koju su studenti dužni odraditi, neka model nastave prilagode pojačanim mjerama ili ako je to moguće oblik praktične nastave u tom tjednu zamjene predavanjima kroz sustav učenja na daljinu, priopćeno je sa Sveučilišta u Puli.

Izdvojeni članak

Nova odluka jednog od većih fakseva: Za usmeni studenti moraju imati COVID potvrdu ili se testirati

Podsjetili su da se nastavni proces na daljinu treba odvijati redovito, s ‘obvezom za sve nastavnike i studente da se kroz oblike nastave na daljinu trebaju postići planirani ishodi učenja’.

– Potrebno je održati strukturu izvedbe nastave prema predviđenom rasporedu te u najvećoj mogućoj mjeri nastavu izvoditi u realnom vremenu i uz izravnu interakciju sa studentima. Nastavnici su dužni voditi vremenike o nastavi i radu od kuće tijekom tjedna od 22. do 26. studenog i dostaviti čelnicima sastavnica. Planirana kontaktna nastava će se nastaviti održavati prema utvrđenom rasporedu i modelu od 29. studenoga 2021. godine, obavijestili su sa Sveučilišta u Puli.


Kako je protekao prosvjed studenata u Zagrebu protiv COVID potvrda pogledajte u videu:

Pogledajte i naš podcast na temu COVID potvrda: