Pretraga

Još jedno sveučilište otkrilo kako će izgledati nastava: ‘Prisustvo je obavezno za sve studente’

A- A+

Sveučilište Sjever objavilo je kada počinje nastava i kako će izgledati. Dio će se izvoditi na daljinu, no dio uživo. Sa Sveučilišta napominju da je prisustvo na nastavi obavezno za sve studente te da će se nedolasci pravdati samo u slučaju iznimnih zdravstvenih razloga.

foto: Sveučilište Sjever

Organizirajte i rezervirajte svoj smještaj na vrijeme kako u tom dijelu ne bi bilo problema, poručuju studentima sa Sveučilišta Sjever.

Varaždinsko-koprivničko sveučilište objavilo je kako će se u zimskom semestru akademske godine koja uskoro započinje nastava izvoditi prema mješovitom; kombiniranom modelu.

Nastava koncentrirana u jedan do dva dana

– Navedeno podrazumijeva da će se dio predavanja i seminara (otprilike 25-33%) i vježbi (50-75%) održavati kontaktno, u prostorima Sveučilišta Sjever; koncentrirano u 1 do 2 dana u tjednu za svaku studijsku grupu (intenzivnija kontaktna nastava u prva dva tjedna za brucoše), a ostali dio izvodit će se na daljinu, sve prema naknadno utvrđenom rasporedu svakog studijskog programa zasebno, pojašnjavaju sa Sjevera.

Ističu i kako će se kontaktna, fizička nastava održavati uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera što podrazumijeva obavezan razmak, nošenje zaštitne maske, dezinficiranje ruku, mjerenje temperature na ulazu u zgrade Sveučilišta Sjever te vođenje evidencije dolazaka i prisustva na nastavi.

Nastava za diplomce tek od 2. studenog

Međutim, napominju kako je kontaktna nastava i prisustvo na nastavi obavezno za sve studente.

– Nedolazak na nastavu opravdat će se samo u slučaju iznimnih zdravstvenih razloga (rizične skupine, itd.), a za što je nužna dostava službene medicinske dokumentacije, kažu.

Otkrili su i kada studenti mogu očekivati početak nastave. Brucošima predavanja tako počinju 21. rujna, studentima viših godina preddiplomskog studija 5. listopada, a studentima diplomskog studija tek 2. studenog.