Pretraga

Kakav rasplet: Učiteljski ipak nije uspio odabrati dekana, u novom natječaju CD se – ne spominje

Fakultetsko vijeće Učiteljskog fakulteta u Zagrebu nije uspjelo izglasati nikog od troje kandidata za novog dekana pa je pokrenut novi natječaj. U njemu se uopće ne spominje dostava dokumentacije na CD-u, već je isto moguće učiniti na bilo kojem digitalnom mediju. Isto Fakultetsko vijeće prošli je tjedan odbilo poništiti izbore i krenuti u novi natječaj kako im je predložio rektor Sveučilišta, ali sada se ipak nisu uspjeli usuglasiti oko novog dekana ili dekanice. Novi natječaj donosi i potpuni novi sastav izbornog povjerenstva u kojem više nisu HDZ-ovac ni osnivačica ORAH-a.

novi izbori učiteljski

Novi natječaj za dekana na Učiteljskom u Zagrebu | foto: Učiteljski fakultet u Zagrebu

Fakultetsko vijeće Učiteljskog fakulteta u Zagrebu nije uspjelo izglasati nikog od troje kandidata za dekana pa se natječaj ipak mora ponoviti. Isti članovi vijeća prošlog su tjedna odbili poslušati rektora Sveučilišta Stjepana Lakušića i nisu poništili izbore za dekana na kojima je kandidat odbijen jer je dokumentaciju poslao na USB-u umjesto na CD-u, a izborno povjerenstvo i dalje se branilo da nije napravljena nikakva proceduralna pogreška.

U novom natječaju više se ne spominje CD, nego samo digitalni mediji

U izborima su kao kandidati sudjelovali Vatroslav Zovko, Blaženka Filipan-Žignić i Mario Dumančić. Kako nam je potvrdio trenutni dekan Učiteljskog Siniša Opić kojemu uskoro istječe drugi uzastopni mandat, nitko od kandidata nije uspio dobiti natpolovičan broj glasova pa je Fakultetsko vijeće raspisalo nove izbore. To znači da se na novi natječaj može javiti Tin Perkov kojeg je izborno povjerenstvo odbilo jer papire nije poslao na CD-u već na USB-u, ali i Tomislav Krznar kojeg su odbili jer je nedostajao njegov vlastoručni potpis.

Natječaj za novog dekana ili dekanicu objavljen je na mrežnim stranicama fakulteta i traje do sljedeće srijede, 10. travnja. U njemu se više ne spominje CD u zagradama kao digitalni medij na kojem se šalje dokumentacija, već samo stoji da se dokumentacija podnosi u tiskanom i digitalnom obliku. Zainteresirani ponovno moraju slati program rada, životopis i iskaz kandidature koji moraju biti potpisani.

Izdvojeni članak

Na Učiteljskom odbili poslušati rektora, izbori za dekana idu dalje: ‘Proceduralno nije napravljena greška’

U izbornom povjerenstvu više nisu HDZ-ovac i osnivačica ORAH-a

Novim natječajem imenovani su i novi članovi izbornog povjerenstva. Predsjednik Povjerenstva sada je Marko Ćaleta s Katedre za prirodoslovlje, geografiju i povijest. Članovi su Marija Lorger, zamjenica predstojnika Katedre za kineziološku edukaciju i Predrag Oreški s Katedre za informacijske znanosti. Oni će odmah 10. travnja konstatirati valjanost kandidatura, a kandidati će svoje programe izlagati na sjednici Fakultetskog vijeća 30. travnja. Nakon toga Senat Sveučilišta mora potvrditi programe za dekana kandidata, a potom slijedi glasanje za novog dekana na Učiteljskom. Novi dekan na Učiteljskom mora biti izabran do 1. lipnja jer postupak izbora za dekana mora završiti četiri mjeseca prije stupanja novog dekana na dužnost, što je u listopadu.

Podsjetimo, nakon što je izborno povjerenstvo u kojem su bili HDZ-ovac i osnivačica ORAH-a odbilo Tina Perkova kao kandidata za dekana na Učiteljskom jer je papirologiju poslao na USB-u umjesto na CD-u, on se žalio rektoru Sveučilišta. On je, na temelju mišljenja sveučilišnog Odbora za statutarna pitanja, predložio poništenje cijelih izbora koji su, naveo je Odbor, svedeni na apsurd. Fakultetsko vijeće oglušilo se na zahtjeve rektora i odlučilo nastaviti s natječajem u kojem na kraju ipak nisu uspjeli izabrati novog dekana pa je natječaj svejedno ponovljen. Cijeli novi natječaj za dekana možete pogledati u dokumentu ispod, a ako vam nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab