Pretraga

Kakva smijurija: Odbili kandidata za dekana jer je program poslao na USB-u umjesto na CD-u

A- A+

Na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu u tijeku su izbori za dekana, a na natječaj kao kandidat javio se i Tin Perkov. Kandidatura mu je odbijena jer, kako stoji u zapisniku izbornog povjerenstva, dokumentaciju nije predao na CD-u. Perkov pak u pismu koji je poslao Odboru za statutarna pitanja Sveučilišta u Zagrebu tvrdi da je dokumentaciju umjesto na CD-u poslao na USB-u te traži ocjenu valjanosti postupka izbora dekana.

učiteljski fakultet zagreb

Učiteljski fakultet Zagreb, zgrada u Savskoj ulici 77
Foto: ufzg.unizg.hr

Kandidat koji se javio na natječaj za dekana na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu odbijen je jer nije predao dokumentaciju na CD-u. Naime, na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu u tijeku su izbori za novog dekana, a na natječaj za tu poziciju javilo se pet zainteresiranih. To su Vatroslav Zovko, Blaženka Filipan-Žignić, Mario Dumančić, Tomislav Krznar i Tin Perkov.

Izdvojeni članak

Ovi zagrebački fakulteti uskoro biraju nove dekane: Na čelu njih tri sada su privremena vodstva

U zapisniku nije navedeno da je Perkov papire poslao na USB-u, smatra da je to jednakovrijedno CD-u

U zapisniku o otvaranju pristiglih prijedloga za izbor dekana stoji da dvojica od njih nisu ispunila kriterij pravilno podnesene tražene dokumentacije. Naime, program rada trebalo je predati u tiskanom obliku te na CD-u u PDF-u, a uz to trebalo je potpisati prijedlog i predati stručni životopis. Tin Perkov, stoji u zapisniku, nije podnio dokumentaciju na CD-u, a odbijen je i Tomislav Krznar koji nije podnio potpisani prijedlog.

Tin Perkov, na Učiteljskom inače zamjenik predstojnice Katedre za matematiku i statistiku, uputio je molbu za ocjenu valjanosti postupka izbora dekana na Učiteljskom Odboru za statutarna pitanja Sveučilišta u Zagrebu, na čijem je čelu Ivan Milotić. U pismu u čijem smo posjedu Perkov piše kako u zapisniku otvaranja prijedloga uopće nije navedeno da je on dokumentaciju poslao na USB-u te smatra da je to jednakovrijedan način dostave tražene dokumentacije. Napomenuo je i da je uobičajena praksa na Učiteljskom prilikom izbora u zvanja prihvatiti dokumentaciju na USB-u iako je u natječajima i dalje naveden samo CD.

U izbornom povjerenstvu HDZ-ovac i osnivačica ORAH-a

U Povjerenstvu za izbora dekana, koji i potpisuju zapisnik o otvaranja pristiglih prijedloga, sjede Andrea Feldman koja je i predsjednica povjerenstva, Ivan Prskalo i Đuro Blažeka. Prskalo je na Učiteljskom predstojnik Katedre za kineziološku edukaciju, a ujedno je i zamjenik gradonačelnice Petrinje te član HDZ-a. Feldman je pak profesorica na Katedri za prirodoslovlje, geografiju i povijest, a bila je jedna od osnivačica stranke ORAH. Iz stranke je istupila u kolovozu 2014. godine.

Izborno povjerenstvo trebalo bi, navodi Perkov, otvoriti omotnice, konstatirati valjanost i voditi zapisnik

Naveo je i da Statutom Učiteljskog nije navedeno da se dokumentacija šalje CD-om, a da se u natječaju za dekana CD spominje u zagradi što bi se moglo shvatiti i kao primjer medija na kojem se može predati papirologija. Perkov smatra da je njegova diskvalifikacija protivna propisima koji samo naznačuju da povjerenstvo treba utvrditi jesu li kandidati na odgovarajućem radnom mjestu te jesu li dostavili životopis i program rada. Dapače, tvrdi da u popratnim uputama o postupku izbora dekana samo stoji da povjerenstvo otvara pristigle omotnice, konstatira valjanost kandidature i o tome vodi zapisnik.

Objasnio je i da je na sjednici Fakultetskog vijeća predsjednica izbornog povjerenstva rekla da oni nisu zaduženi provjeravati tehničke detalje te je ukazao da je pogrešni medij upravo tehnički detalj. Naveo je i da nije provjereno jesu li ostali kandidati program predali na DVD-u, a ne na CD-u, nego se o tome zaključilo samo po izgledu medija. Upravo na toj sjednici Fakultetskog vijeća, tvrdi Perkov, odlučivalo se o prijedlogu poništenja postupka izbora za dekana, no to na kraju nije izglasano. I sam trenutni dekan Siniša Opić, tvrdi Perkov, uputio je pitanje glavnoj tajnici Sveučilišta u Zagrebu je li zapisnik izbornog povjerenstva pravovaljan dokument jer nigdje nije spomenuto da je dokumentaciju predao na USB-u. Sjednica Senata zagrebačkog Sveučilišta na kojoj bi se mogao potvrditi program rada troje kandidata za dekana, među kojima nisu Perkov ni Krznar, na rasporedu je ovog utorka.

U nastavku možete pogledati zapisnik izbornog povjerenstva i upute za izbor dekana na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab