Pretraga

Kratka horor priča: Nema više karata za Brucifer

A- A+

Nakon godine koju je obilježila pandemija koronavirusa, situacija se polako vraća u normalu. To znači da se polako, ali sigurno, vraćaju i sva druženja – pa i brucošijade. Već dvije godine skoro nestrpljivo čekate Brucifer, samo da bi karte…bile rasprodane?

Foto: Pixabay

Zamislite sljedeću situaciju. Budite se jedno jutro i samo upijate energiju jutra. Čak ste se uspjeli probuditi u neko pristojno vrijeme, što se nije dogodilo već neko dulje vrijeme. Spremni ste za novo jutro, ne može vam ništa pokvariti ovaj dan. Čak je i vrijeme lijepo – sunčano i toplo, taman onako kako zamišljate jesenske dane.

Naravno, ubrzo nakon buđenja uzimate i mobitel u ruke, da vidite što se sve dogodilo u ovih nekoliko sati koje ste proveli spavajući. Palite Internet i notifikacije se samo kreću redati. Sve već očekivano, nema nikakvih čudnih javljanja ni poruka zbog kojih biste se trebali zabrinuti. Barem tako mislite.

Krećete odgovarati na poruke i tako ulazite iz jedne u drugu, sve dok ne uđete u poruke s ekipom s faksa. I tamo vidite onu jednu stvar koja vam uništi dan, ma – cijeli tjedan. Prvo gledate i ne vjerujete, mislite da ste nešto krivo shvatili. Ali niste, stvarno je istina… Nema više karata za Brucifer! Pravi horor, nećemo se lagati.

Izdvojeni članak

Prodana i zadnja ulaznica za legendarnu brucošijadu FER-a, na crnom tržištu cijena i po 500 kn

Malo koji parti u gradu je toliko poznati koliko je brucošijada FER-a, poznat i pod imenom Brucifer. Da odmah raščistimo, ta brucošijada ne samo da nije namijenjena isključivo za brucoše FER-a, već je postala veća od samog fakulteta. Prije pandemije, upravo je Brucifer bio jedan od jačih mini-festivala u Zagrebu. Tijekom godina, tamo su nastupali S.A.R.S., Vesna Pisarović, Vojko V, Siniša Vuco i mnogi ostali, ekstremno poznati pjevači.

Prošle godine nije bilo brucošijade zbog očitih razloga, a nekako je bilo za očekivati da je neće biti ni ove. Ali, ekipa iz KSET-a je ipak uspjela nekako organizirati brucošijadu koja se doslovno održava u prostorijama fakulteta. Potrebne su covid potvrde, ali preživjelo bi se i to. I dalje ne možete vjerovati da već nema karata, pa to je tek kroz… mjesec dana?

Krećete razmišljati o tome kako doći do karata. Prvi i očit korak je napisati objavu u neku od studentskih grupa, ali niste ni ušli u Fejs, a vidjeli ste već 2342 objava na tu foru i apsolutno nitko ne prodaje karte, svi samo kupuju. Koliko su uopće karata pustili u prodaju kada su već planule? Nije prvi put da je Brucifer rasprodan, ali opet… Nikad ovako rano.

Počinje ozbiljan brainstorming u grupi od faksa – kako doći do karata? Naravno, nije da vam trebaju jedna ili dvije, već barem četiri karte. Gdje biste to uopće mogli naći? Čak ste probali i guglati grupe za prodaju karata, a nekome je palo na pamet provjeriti i oglasnike, ali nema ništa. Barem ne ništa prihvatljivo.

Onda se netko sjeti – mogli bismo se javiti brucošima. Za brucoše FER-a je uvijek odvojen jedan dio karata po specijalnoj cijeni, pa se dobar dio ljudi tu ubaci nekako. Možda biste i vi mogli tako? Samo je problem u tome što više niste brucoši (i to već nekoliko godina), pa ne poznajete nikoga tko je brucoš na FER-u. Ali, to vam je najbolja ideja zasad, pa krećete tražiti brucoše.

I dok ste tako u tim razmišljanjima, samo vidite novu objavu Brucifera, u kojoj je objavljeno da nema više karata ni za brucoše. Kako ćete doći do Brucifera?! Istina, već ste bili xy puta na toj brucošijadi, ali imali ste velike povratničke planove za ovaj izlazak… I samo nema karata? Je li realno? Ukratko, pravi horor.