Pretraga

Kupio lažnu diplomu zagrebačkog faksa i tako došao do posla: Sada mu prijeti zatvorska kazna

A- A+

S vremena na vrijeme u policijskim izvješćima pojavi se neko o krivotvorenju diplome, a takvo je ove srijede objavila i PU koprivničko-križevačka. Muškarca (51) s tog područja sumnjiče da je kupio krivotvorenu diplomu te je tako došao do posla. Prema Kaznenom zakonu za to može dobiti zatvorsku kaznu do pet godina.

foto: pixabay

PU koprivničko-križevačka izvijestila je da su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 51–godišnjakom sa šireg križevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenja isprave.

– Sumnja se da je osumnjičeni od nepoznate osobe pribavio krivotvorenu diplomu o stečenoj stručnoj spremi šestog stupnja i stjecanju stručnog naziva inženjer prometa sa Sveučilišta u Zagrebu, te ju uporabio za zasnivanje radnog odnosa u trgovačkom društvu na području Koprivničko–križevačke županije, ostvarivanja uloge u odboru pravne osobe s područja Koprivničko-križevačke županije te također službene uloge u neprofitnoj pravnoj osobi na nacionalnoj razini, priopćeno je iz policije.

Dodaju da je zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenja isprave, protiv osumnjičenika podneseno posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu. Inače, prema odredbama Kaznenog zakona, moguća kazna za krivotvorenje isprave je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.