Pretraga

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Studentski centar spora linija

A- A+

Nakon testiranja menze Ekonomskog fakulteta, ovaj tjedan odlučili smo za vas ocijeniti restoran Studentskog centra. Iako u sklopu restorana spore linije postoji i restoran brze hrane, taj dodatak ćemo vam predstaviti sljedeći put. Žilavo meso, odlične salate i pomalo zatvorski ugođaj samo je dio ponude ove menze.

Menza koja je ‘svima na ruku’ jer se nalazi u Savskoj ulici pokraj križanja s Vodnikovom, gotovo uvijek je prepuna studenata zbog svoje lokacije. U dvorištu Studentskog centra ova menza nudi studentima dvije spore linije – lijevu i desnu, te restoran brze hrane. Restoran brze hrane ograđen je kao zasebni prostor od sporolinijskog restorana, dok je taj pak restoran željeznim ogradama podijeljen na lijevu i desnu liniju.

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Ekonomija

Žilavo meso, odlične salate i lazanje kao motorkom rezane

Sporu desnu liniju Studentskog centra posjetili smo u petak u vrijeme ručka. Na meniju se našla juha od račice, lazanje, salata, kao i kotlet i odrezak.
Od svega što stoji na papiru menija na ulazu u menzu, na pultu smo zatekli samo lazanje, kuhano povrće i pohano meso, te salatu od kupusa ili pak mrkvice.

Nedostatak cjelokupnog menija pripisat ćemo velikoj gužvi i kuharicama koje ne stignu baš cijeli meni u isto vrijeme staviti u ponudu.
Za desetak kuna pojeli smo kuhano povrće i pohani komad svinjetine, te salatu s mrkvicom.

Na drugom meniju izabrali smo lazanje i kupus salatu.
Povrće je bilo friško i ukusno, no meso je bilo dosta žilavo. Žilavo meso je po mnogim iskustvima studenata najčešći problem ovog restorana. Lazanje su bile prilično bezokusne, no to se dalo pregrmiti jer su bile upravo izvađene iz pećnice.

Zamjerka je način na koji se lazanje režu i stavljaju na tanjur, što podsjeća na hranjenje stočnih životinja.
Obje salate su odlične, svježe i u dovoljnim količinama, stoga je to popravilo cjelokupni dojam.

Ocjena: 7/10

Izdvojeni članak

Superman došao u menzu na Savi!

Metalne ograde, pokoja tužna biljkica i ugodna temperatura

U ovoj menzi je veliki plus što nema naguravanja kao naprimjer na Ekonomskom fakultetu, ali sam ambijent nije pretjeran topao. Razlog su tome metalne ograde koje podsjećaju na zatvorske menze.

Atmosferu pretjerano ne popravljaju niti dvije tri biljkice koje su postavljene u kutove kraj rešetaka.
Stolice su školski standardne, ali velik prostor i činjenica da nikad nije prevruće ili pretoplo u samoj menzi zaslužuje dobru ocjenu.

Ocjena: 6/10

Izgleda kao da ćeš čekati godinama, no nije tako

Mnogima pri ulasku u restorane Sc-a padne mrak na oči kad ugledaju višemetarske redove. No, iako smo došli na sami kraj reda sporolinijskog restorana, za svega desetak minuta imali smo hranu u rukama.

Iako vizualno djeluje kao da je jako velika gužva, čekanje je u razumnim okvirima.

Ocjena: 8/10

Izdvojeni članak

Nakon pokaza, poskupljuje hrana u menzama?

Tanjur i pribor čisti, ali zato stolovi…

Moramo priznati da je prostor u restoranu, kao i pribor za jelo bio čist. Jedina zamjerka je što se stolovi za hranu ne brišu, jer iza svakog drugog ili trećeg studenta ostane komadić mesa, mrkve ili pak nečeg što nismo htjeli identificirati.

Ocjena je argumentirana komadićima hrane po stolovima, koji ponekad tako izgledaju da mogu pokvariti tek.

Ocjena: 4/ 10

Klupice svima dobro dođu, a WC je čučavac

Kao dodatak bismo spomenuli toalet u sklopu Studentskog centra, kojim se služe svi korisnici, pa tako i posjetitelji menze. U ženskom WC-u radi se o tzv. čučavcima, te je vjerojatno zbog toga toalet uvijek prazan, ali i uvijek čist.

Pozitivna strana je što ispred ulaza u menzu stoji desetak klupica koje su uglavnom zauzete, jer je odmaranje nakon obroka očito mnogim studentima omiljena razbibriga.

Bonus bodovi: 1/3

Sjedi, dobro pojedi i što prije odi

Nakon posjeta sporolinijskom restoranu, zaključujemo da je možda najbolji odabir za centar grada ukoliko vam se žuri. Nećete dugo čekati, a hrana će u vrijeme ručka biti osobito topla. Nije menza u kojoj bismo razgovarali nad hranom s prijateljima upravo zbog hladnijeg ambijenta i ograde koje podsjećaju na zatvor.

Ova menza više funkcionira po principu ‘sjedi, dobro pojedi i što prije odi’. Stoga je sveukupni broj bodova 25 od 40, a kad tome dodamo jedan bonus bod koji su zaslužile klupice ispred menze, dobivamo sumu od 26 bodova.

Bodovi: 26/40 (43)