Pretraga

Ministar se na društvenim mrežama pohvalio da je promoviran u doktora znanosti

A- A+

Ministar uprave Ivan Malenica na svojim se društvenim mrežama pohvalio kako je konačno dočekao promociju svojeg doktorata. Doktorsku je disertaciju, podsjetimo, obranio na zagrebačkom Pravnom fakultetu još u veljači prošle godine, netom prije proglašenja epidemije koronavirusa.

ivan malenica supruga i djeca

Ministar Ivan Malenica sa suprugom i djecom
Foto: Facebook stranica; Ivan Malenica

Ministar uprave Ivan Malenica konačno je dočekao svečanu promocije svojeg doktorata. Titulu doktora znanosti dobio je u veljači prošle godine obranivši doktorsku disertaciju ‘Izvršenje upravno-sudskih odluka u hrvatskom poredbenom pravu’ na zagrebačkom Pravnom faksu. Promociju je jučer proslavio u krugu svoje supruge i dvoje djece, a fotografijama se pohvalio na društvenim mrežama.

Izdvojeni članak

Na Sveučilištu u Zagrebu promovira se 186 novih doktora znanosti i umjetnosti, ovo su njihova imena

Njegov je doktorat u medijima već dvaput kontekstualiziran. Prvi put, podsjetimo, to je bilo kad je ministarstvo uprave, na čijem čelu stoji, odbilo zahtjev redatelja Darija Juričana da promijeni ime u Milan Bandić, iako je presuda Upravnog suda to nalagala. Drugi smo puta o njegovom doktoratu pisali kad je u radnu skupinu za izradu novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa stavio dvoje profesora koji su bili dio komisije za njegovu obranu doktorata. Konkretno, u tu je radnu skupinu imenovana Bosiljka Britvić Vetma, profesorica splitskog Pravnog fakutleta kao i Frane Staničić sa zagrebačkog Prava.

Uz ministra je Malenicu jučer promovirano još 185 doktora znanosti. Cijeli popis pročitajte u našem tekstu.