Pretraga

Ministarstvo obećalo uplatiti 4.000 kuna svakom studentu kojem je u požaru uništena soba

A- A+

Studentski predstavnici bili su vrlo aktivni u zbrinjavanju studenata čija je imovina oštećena u požaru koji je prekjučer zadesio studentski dom ‘Cvjetno naselje’, a najavili su i da će se zalagati za to da se tim studentima isplati određena odšteta. Danas javljaju kako je s Ministarstvom obrazovanja postignut dogovor o isplati 4 tisuće kuna svakom studentu kojemu je soba uništena.

Foto: Facebook; Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

U požaru koji se prekjučer dogodio u studentskom domu ‘Cvjetno naselje’, na sreću nije teže stradao niti jedan student. Ipak, 12 soba zahvaćeno je plamenom, a nekoliko studenata ostalo je bez svih svojih stvari.

Iz zagrebačkog Studentskog zbora već su najavili da će inzistirati na tome da se tim studentima isplati odšteta, a na današnjem sastanku oštećenih studenata s Ministarstvom obrazovanja, već je dogovorena isplata jednokratne pomoći. 

– Danas su predstavnici MZO-a, ministar Pavo Barišić i državni tajnik Matko Glunčić, predstavnici Studentskog centra, sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak i pomoćnica za smještaj Ružica Rajšić primili studente kojima su sobe uništene u požaru. Ministar je obećao kolegama da će u ponedjeljak, Ministarstvo znanosti i obrazovanja uplatiti po 4 tisuće kuna svakom studentu kojima su uništene sobe kao jednokratnu pomoć, a ostatak će refundirati kad se ustvrdi činjenično stanje, javlja Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.

Ostale povezane vijesti

[Prijelomna vijest] Pročitajte iz minutu u minutu kako se ravijala tema Požar u studentskom domu Cvjetno naselje

Sanacijski upravitelj SC-a: Preminula žena (77) koja je nastradala na Cvjetnom

Ekskluzivni video s Cvjetnog nekoliko minuta nakon početka požara pogledajte ovdje

[Fotogalerija] Pogledajte kako izgleda Cvjetno naselje jutro nakon požara

Priopćenje SC-a pročitajte ovdje

Priča o ekipi iz 5. paviljona koja je pomogla vatrogascima gasiti požar

HTV opet sahranjuje: Nakon poznatog lovca iz Potjere pokopali unesrećenu s Cvjetnog

Pozitivna strana velikog požara: studenti kolegama pružili utočište i utjehu

Policija demantirala: Požar nije krenuo iz čajne kuhinje!