Pretraga

Mjesečno će dobivati preko 4.000 kuna: Objavljena imena dobitnika studentske stipendije Grada Zagreba

A- A+

Temeljem natječaja koji je bio otvoren do 7. studenog, Grad Zagreb objavio je rang-liste studenata i doktoranada koji su ove godine ostvarili pravo na stipendije za izvrsnost. Stipendija za studente iznosi 55% od prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje od siječnja do kolovoza 2019., što je oko 4.100 kuna. Stipendija za doktorande dodjeljuje se u iznosu od 65% od prosječne neto plaće za isto razdoblje, odnosno oko 4.800 kuna.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

Ove akademske godine na rang-listi dobitnika stipendije za izvrsnost našlo se 105 studenata, od čega je 101 student na studijima znanstveno-istraživačkih područja i četvero su studenti umjetničkih sveučilišnih studija.

Studentske stipendije 55% od prosječne neto plaće u Zagrebu

Ova stipendija dodjeljuje se za 12 mjeseci akademske godine, a iznosi 55% od prosječne neto plaće u Zagrebu za razdoblje od siječnja do kolovoza (7.482 kune).

Izdvojeni članak

Otvoren natječaj za dodjelu stipendija maturantima i studentima: I do 1.600 kn mjesečno izvrsnicima dodjeljuje HEP

Pravo sudjelovanja u natječaju imali su studenti koji su prosječno godišnje ostvarili najmanje 54 ECTS boda. Uvjet je da su redovni studenti treće ili četvrte godine preddiplomskog studija, prve ili druge godine diplomskog studija, odnosno treće ili više godine integriranog studija u Gradu Zagrebu i da su završili prethodne godine studija u Gradu Zagrebu s ukupnim prosjekom ocjena najmanje 4,00 bez zaostajanja u studiju. Studenti nisu smjeli biti upisani u razlikovnu godinu studija ili biti apsolventi, a važno je i da imaju neprekidno prebivalište u Gradu Zagrebu najmanje jednu godinu prije objave natječaja.

Stipendiju dobilo i osmero doktoranada

Dodijeljeno je i osam stipendija Grada Zagreba za izvrsnost doktorandima. Ova stipendija iznosi 65% od prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje od siječnja do kolovoza 2019. Stipendija se isplaćuje u razdoblju od 12 mjeseci.

Izdvojeni članak

Otvoren natječaj za studentske stipendije od 10.800 kuna: Pogledajte zadovoljavate li uvjete Sveučilišta u Osijeku

Pravo sudjelovanja u natječaju imali su doktorandi studija u Gradu Zagrebu koji su državljani Republike Hrvatske i koji ispunjavaju sljedeće opće uvjete: da su na preddiplomskom i diplomskom odnosno integriranom studiju ostvarili prosjek ocjena najmanje 4,50 ili da su bili među 10% najuspješnijih studenata diplomskog odnosno integriranog studija, što se dokazuje potvrdom fakulteta; da imaju objavljena najmanje tri rada od kojih je najmanje jedan znanstveni rad objavljen u znanstvenom časopisu ili indeksiranom zborniku s konferencije; da im studij nije financiran ili je sufinanciran iz drugih izvora manje od 50% visine školarine; da imaju prebivalište u Gradu Zagrebu najmanje jednu godinu prije objave natječaja; da su državljani Republike Hrvatske.

Svi studenti imaju pravo uvida u dokumentaciju i mogu Povjerenstvu za dodjelu Stipendije Grada Zagreba podnijeti prigovor na listu do 29. siječnja. Prigovori se šalju na adresu: Ured za demografiju, Vodnikova 14, 10 000 Zagreb.

Lista dobitnika stipendije za izvrsnost Grada Zagreba nalazi se u nastavku, a ako vam nije vidljiva, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [417.20 KB]