Pretraga

Mladić (23) iz BiH studira uspješno na četiri fakulteta istovremeno

A- A+

Stevan Salatić 23-godišnji je student iz Bosne i Hercegovine koji studira četiri područja, na tri fakulteta, s tim da je odnedavno postao magistar struke politiologije s prosječnom ocjenom 9.80. Mladić iz malog grada u istočnoj Hercegovini Nevesinja obrazuje se u Banja Luci, a osim politologije, studira pravo, talijanski jezik te srpski jezik i književnost. Želja mu je se baviti znanošću te postati sveučilišni profesor. Slobodnog vremena gotovo da nema.

Foto: www.rtvbn.com

Četverostruki student Stevan Salatić 23-godišnjak je iz malog gradića u istočnoj Hercegovini Nevesinja, koji studira u Banja Luci politologiju, pravo, talijanski jezik, te srpski jezik i književnost. Nedavno je postao master politologije, koju je nakon prvostupanjskog studija, magistrirao u Beogradu s prosječnom ocjenom 9,80. Unatoč neperspektivnosti Bosne i Hercegovine za mlade ljude, Stevan namjerava ostati tu i znanje koje je stekao i stiče primijeniti u toj zemlji.

Izdvojeni članak

Upoznajte maturanticu iz BiH-a koja se prijavila na šest američkih fakulteta i na svaki primljena

Slobodno vrijeme misaona imenica

Red, rad, disciplina i odgovornost, osobine su odgovorne za Stevanov dosadašnji uspjeh. Slobodnog vremena gotovo da nema. Ambiciozni 23-godišnjak želi se u životu baviti znanošću, kao sveučilišni profesor.

– Mladi moraju shvatiti da trebaju posjedovati nešto čime će biti konkurentni na tržištu rada, nevažno je li u pitanju formalno ili neformalno obrazovanje treba ponuditi nešto što drugi nemaju. To je bio osnovni razlog zašto sam upisao četiri fakulteta, govori Salatić za RTRS.

Izdvojeni članak

Genij za budućnost: Student Tino je novi Nikola Tesla

Govori dva jezika, a iza sebe ima i nekolicinu certifikata i znanstvenih radova

Ovaj 23-godišnjak, uz talijanski jezik kojeg studira, govori i engleski jezik, a do sada je napisao tri znanstvena rada te zavrijedio 17 certifikata za razna područja. Već do sada veliko znanje, namjerava primijeniti u Bosni i Hercegovini.

– Možda jeste istina da je u samoj državi na djelu određeni sistem negativne autoselekcije to jest izbora kadrova, međutim mi smo ti koji ćemo za 10-20 godina voditi ovu državu i neophodno je ako ništa da ovih narednih 10 godina stječemo pozitivne prakse koji će za 10 godina iznjedriti sistem pozitivne autocenzure, objasnio je Stevan za javnu televiziju manjeg bosanskohercegovačkog entiteta.

Stevan i još nekoliko studenata generacije na Fakultetu političkih nauka, dobili su priliku za besplatno usavršavanje, novčanu nagradu te mogućnost zaposlenja na novoosnovanom Institutu za društvena istraživanja. Inače rijetko fakulteti na ovakav način stimuliraju najbolje, naglašavajući činjenicu da se kvaliteta i visoki rezultati moraju prepoznati i poštovati.