Pretraga

Na 12 pitanja studenata o obrazovanju odgovorilo samo šest političkih stranaka

A- A+

Hrvatski studentski zbor je krajem rujna političkim strankama poslao 12 pitanja o budućnosti hrvatskog visokog obrazovanja. Na njihove upite o zapošljivosti studenata, kompetencijama, smještaju i stipendijama za studente i učenike odgovorilo je samo šest stranaka. Svoje planove otkrili su im iz HSP-a, HSP-a dr. Ante Starčević, ORaH-a, SDP-a, HDZ-a i MOST-a.

foto: Marko Matijević|www.srednja.hr

Na 12 pitanja Hrvatskog studentskog zbora odgovorilo je samo šest stranaka, a njihove planove HSZ je analizirao u suradnji sa Studentskim zborom Fakulteta političkih znanosti.

– Odgovori na pitanja su različite razine konkretnosti, i ponegdje zaista nije jasno na koji način bi se predložene promjene provele, ali su ipak korisni kao pokazatelj na koji način stranke vide budućnost obrazovanja u Hrvatskoj, napisali su u svom priopćenju.

Kako bi saznali koja su obećanja i moguće promjene predstavile političke stranke, pročitajte cijelu analizu u dokumentu ispod, a odgovore svih šest stranaka možete vidjeti na web stranici Hrvatskog studentskog zbora.