Pretraga

Na drugom najvećem sveučilištu studentima se za projekte dijeli 125.000 eura, evo koji su uvjeti prijave

A- A+

Studentski centar u Splitu otvorio je javni poziv za financiranje projekata te poziva studente i studentske organizacije sastavnica koje djeluju na području Sveučilišta u Splitu da prijave aktivnosti/projekte iz područja kulturnih, sportskih, znanstvenih i edukacijskih aktivnosti. Jedini uvjet je da te projekte provode studenti ili da su namijenjene studentima, a ukupni iznos sredstava koja se dodjeljuju je 125.000,00 eura.

sveučilište u splitu

Sveučilište u Splitu | Foto: Srednja.hr

Prema Zakonu o obavljanju studentskih poslova, 0,5 posto neto iznosa naknade studenata za obavljanje poslova poslodavci uplaćuju u svrhu financiranja kulturnih, sportskih, znanstvenih i edukacijskih aktivnosti koje isključivo provode studenti i studentske organizacije te su isključivo namijenjene studentima.

Studentski centar u Splitu i ove je godine otvorio javni poziv kojim se studentima za provedbu projekata koje isključivo provode studenti i studentske organizacije te su isključivo namijenjene studentima dodjeljuje primamljivih 125.000,00 eura, ili 941.812,50 nekadašnjih kuna.

Izdvojeni članak
sveučilište u splitu

Ništa od pompozno najavljivanog novog studija novinarstva u Splitu: ‘Pauzirat ćemo još jednu godinu?’

Ovo su uvjeti javnog poziva:

  • Student mora studirati na visokom učilištu i biti upisan u tekuću akademsku godinu 2023./2024. Sveučilišta u Splitu
  • Student pojedinac mora imati ima aktivno članstvo u Student servisu Studentskog centra Split za tekuću akademsku godinu, te minimalno jednu isplatu ugovora o obavljanju studentskog posla preko Studentskog centra Split u tekućoj akademskoj godini
  • Student pojedinac može podnijeti zahtjev za financiranjem aktivnosti/projekta uz suglasnost čelnika visokog učilišta na kojem studira
  • Studentske organizacije, studentski zborovi sastavnica ili druga organizacija studenata, neovisno o obliku organiziranja, koja djeluje na Sveučilištu u Splitu te studentske udruge moraju biti registrirane na području Sveučilišta u Splitu.
  • Udruga mora statutom biti opredijeljena za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja i kojima promiče uvjerenja i ciljeve koji nisu u suprotnosti s Ustavom i zakonom
  • Prijavitelj nema dugovanja niti s jedne osnove prema Studentskom centru Split
  • dokaz o plaćenim doprinosima, porezima i drugim davanjima prema državnom proračunu

Prijava na Poziv mora sadržavati sve podatke, dokaz ispunjenih uvjeta, dokumentaciju te popunjene obrasce određene Pozivom. Koju je još dokumentaciju potrebno priložiti, pogledajte u natječaju koji se nalazi u dokumentu ispod teksta.

Rok za dostavu zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava je 6. studenog 2023. godine.

Napomena: ako vam tekst natječaja u nastavku nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab