Pretraga

Na faksu postavili televizor: Nismo tempirali Euro, učenje je na prvom mjestu

A- A+

Knjižnica Građevinskog i arhitektonskog fakulteta Osijek pohvalila se novim televizorom, velikom plazmom koja je u dnevnom boravku osvanula uoči Europskog prvenstva. Međutim, iz knjižnice nam kažu kako televizor već dulje planiraju te kako neće organizirati zajednička gledanja utakmica.

TV u dnevnom boravku knjižnice | foto: Knjižnica Građevinskog i arhitektonskog fakulteta Osijek / Facebook

– TV je već duže vrijeme planiran, ali sad smo se tek uspjeli izorganizirati, tako da je slučajno osposobljen baš pred EURO i nije namijenjen zajedničkom gledanju – a mislim da ni ne smijemo organizirati tako nešto. Samo za usputnu zabavu, kažu nam knjižničarka Knjižnice Građevinskog i arhitektonskog fakulteta u Osijeku.

U dnevnom boravku knjižnice osječkog fakulteta, koja je, kako čujemo, studentima omiljen prostor za okupljanje, na veliku sreću korisnika, postavljen je i veliki televizor.

No, oni koji u knjižnicu dolaze ne bi li se posvetili akademskom i inom radu, ne moraju brinuti o buci. Dnevni boravak, naime, izvrsno je izoliran od ostatka knjižnice.

– Dijeli ih staklena stijena s vratima koja se, kad zatvaramo knjižnicu, zaključavaju. Međutim, studenti u klubu mogu ostati do 20 sati, sve dok je Fakultet otvoren, tamo i uče i zabavljaju se, ističe ponosna knjižničarka.

Kaže i kako su, na vrhuncu pandemije, u klub stavili kutije za posudbu i povrat knjiga da izbjegnu fizički kontakt, što je odlično funkcioniralo.